{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ainult üks küsimus, mis aitab sul muuta oma suhet tugevamaks ja paremaks iga päev

foto : unsplash / Becca Tapert   "Kuidas su päe...

foto : unsplash / Becca Tapert

 

"Kuidas su päev läks? "

Pealtnäha on tegemist täiesti tavalise küsimusega, mida me nii tihti oleme kuulnud. Oma lähedastelt. Neilt, kes hoolivad. Just nii. See küsimus näitab välja huvi teise inimese ja tema tegevuse vastu. Ja paarisuhtes on see väga tähtis. 

Waterloo Ülikooli teadlased viisid selle põhjal läbi uurimistöö, mille eesmärk oli selgitada välja, kuidas ja mil määral mõjutab omavaheline suhtlemine suhte kvaliteeti. Nii jõudsidki nad järeldusele et ainult selle küsimuse esitamine iga õhtu aitab muuta paarisuhet tunduvalt paremaks ja tugevamaks. Tavaliselt need paarid, kus tuntakse huvi teineteise käekäigu vastu, saavad üle kõikidest raskustest ja peavad ajale vastu. 

 

 

Ja sellel on ka oma põhjus. Nimelt selgitavad teadlased oma uurimistöös, mille tulemused avaldati väljaandes Journal of Experimental Social Psychology, et tegemist ei ole tavalise ja lihtsa lausega, vaid võimalusega tunda huvi oma kaaslase vastu, näidata välja, et tema tegemised sind huvitavad ja et sa oled samuti tema jaoks alati olemas, valmis teda ära kuulama. See on tegelikult hindamatu väärtusega. Kui sa enam üldse ei huvitu sellest, mida ta teeb ja kus ta käib, on see märk, et igapäevase elu rutiin on teist võitu saanud.


Suhtlemine on iga suhte alus

Ilma suhtlemiseta ei ole suhet. Rääkimine ja muljete vahetamine aitab hoida suhet üleval. 

Kui sa tahad oma suhtele halba teha, siis ei leia sa selleks paremat võimalust, kui lõpetada poole sõna pealt rääkimine, võtta teisel inimesel sõnad suust ja teha, nagu sa ei kuulaks teda ja tema jutt ei huvitaks sind sugugi. Oma suhte eest tuleb hoolitseda, ärge seda unustage.

Kommentaare ei ole