{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toiduained, mis panevad juuksed ruttu kasvama

Foto : unsplash / Tim Mossholder    Kõigepealt räägime arvud...

Foto : unsplash / Tim Mossholder

 

 Kõigepealt räägime arvudest. Ja selles suhtes tuleb arvesse võtta, et juuste kasvu kiirus sõltub suurel määral iga inimese geneetikast. Europiidse rassi keskmine juuksekasv on 1 cm kuus, Aafrika elanikel 0,8 cm kuus ning Aasia elanikel 1,5 cm kuus. Seejärel tuleb samuti arvesse võtta, et kuni tänase päevani ei ole teadlased veel leiutanud mingit imerohtu, mis paneks juuksed kiiremini kasvama. Aga sa võid ise muuta oma juuste kasvu kiiremaks, kui sa hakkad sööma rohkem teatud toiduaineid.

 

Lõhe

Lõhe on ilmselt üks kõige kasulikematest toiduainetest, mis aitab tõesti stimuleerida juuksekasvu. Tänu oomega-3 rasvahepetele, mida lõhe sisaldab, aitab ta muuta juukseid tugevamaks ja tervemaks. Lõhe aitab võidelda ka juuste väljalangemise vastu.  


Kollane paprika

Nimelt sisaldab kollane paprika 5 korda rohkem C vitamiini, kui punane. C vitamiin aga on väga hea antioksüdant, mis aitab juukseid tugevamaks muuta ning piirab juuste väljalangemist. Samuti aitab C vitamiin alal hoida kollageeni normaalset taset, mis muudab juuksed säravaks.

 

Kanaliha

Kanaliha sisaldab rohkelt valku, mida on vaja keratiini tootmiseks, mis kaitseb ja tugevdab juukseid.  


Maguskartul

Sisaldab rohkelt beeta-karoteeni ning A vitamiini. Maguskartul toetab juuste tervist ning soodustab juuste kasvu. Samuti on juustele kasulik porgandi söömine. 

 

 


Mandlid

Mandlid on hästi tervislikud, hea oleks süüa iga päev üks peotäis mandleid. Mandlid sisaldavad biotiini, mis paneb juukseid kiiremini kasvama  ning lisavad juustele kohevust. 


Oliiviõli

Oliiviõli on jälle juustele kasulik nii seespidiselt, kui välispidiselt. Sa võid teha oliiviõliga maski juustele. Oliiviõli on põletikuvastase toimega ja aitab muuta juuksekasvu kiiremaks. Ära unusta masseerida samal ajal sõrmeotstega peanahka. Ja ära viibi maski tegemise ajal päikese käes, muidu võid oma juuksed ära põletada.

 

Munad

Munad sisaldavad oomega-3 rasvhappeid ja biotiini ning soodustavad juuksekasvu. Eelista munakollast munavalgele, mis sisaldab palju rohkem toitaineid ning on juustele kasulikum.

 

Avokaado

Avokaado sisaldab rohkelt juustele kasulikke rasvhappeid. Avokaadoga võib teha juuksemaski, nii stimuleerid sa kollageeni tootmist. 


Sparglid

Sparglid on head rauaallikad, mis soodustavad juustekasvu. Kui sparglid sulle ei maitse, siis söö spinatit, mis sisaldavad samuti palju rauda.

 

 


Jogurt

Jogurt ja teised piimatooted sisaldavad palju kaltsiumi, mis panevad juuksed kiiremini kasvama. Jogurt sisaldab ka D vitamiini, mis stimuleerib juuksefolliikuli ja mõjutab seega juuste kasvu.

 

Must Å¡okolaad

Must šokolaad sisaldab palju rauda, mis soodustab juustekasvu. Ning ennetab juukse halliks minemist tänu melaniinile, mis on vastutab juustevärvi eest.

 

Läätsed

Juustele on vaja valku. Läätsed sisaldavad  B grupi vitamiine ja tsinki, mis panevad juuksed kasvama, lisavad sära ning kaitsevaid juukseid väljalangemise eest.

 

Päevalilleseemned

Sisaldavad vajalikku E vitamiini, mis parandab peanaha vereringet ning soodustab juuksekasvu.

 

Banaanid

Kui sa sööd tihti banaane, peaksid sa nägema ise muutusi oma juustekasvu juures. Banaanid sisaldavad kaaliumit, mis soodustab keratiini moodustamist ja mis stimuleerib juuksekasvu. Banaanid sisaldavad rohkelt vitamiine ning antioksüdantseid ühendeid, mis panevad juukseid kiiremini kasvama. Banaanid on väga head kuivade juuste puhul.

 

 

 



 

 

 

  




 

 





 

Kommentaare ei ole