{ads}

HIDE

Viimased

latest

20 - 5 - 3 meetod, mis aitab stressi maandada

  foto : unsplash / Jan Huber Stress ja ärevus mõjutavad sag...

 

foto : unsplash / Jan Huber

Stress ja ärevus mõjutavad sageli rohkem meie igapäevast elu, kui me seda arvatagi oskame. Selleks, et hoida oma vaimset tervist ja heaolu, tuleb midagi oma elus muuta. Ja see uus meetod, mis kannab nime 20-5-3, on selle jaoks kõige parem alternatiiv selleks. 


Meetod 20-5-3

Selle meetodi töötas välja Michiganis asuva ülikooli professor Tanya Denckla-Cobb, kasutades selleks psühholoogilisi teooriaid, mis aitavad parandada üldist enesetunnet ja heaolu. Meetod tugineb looduslikul püramiidil, tegemist on ajaskeemiga, mison vajalikud ärevuse vastu võitlemiseks. 

Spetsialist soovitab olla väljas vähemalt 20 minutit iga päev, veeta looduses 5 tundi iga kuu ja hoida tehnikavidinatest ja internetist eemale kolme päeva jooksul iga kuu. See meetod peaks aitama leida tagasi hingerahu ja tasakaalu.

 


Millist kasu see meetod toob?

  • 20 minutit päevas

Spetsialist soovitav vähemalt 20 minutit päevas veeta väljas päikese käes, värskes õhus (ka siis, kui päikest ei ole). Minna välja jalutama või istuda lihtsalt pargipingi peal. See on väga väärtuslik aeg, mis teeb tegelikult meile palju head isegi siis, kui ilm ei ole kõige parem.  Teaduslikud uuringud on näidanud, et piisab paarikümnest minutist värske õhu käes selleks, et stressi hormooni kortisooli tase langeks organismis.

 

  • 5 tundi kuus

Yanya Denckla-Cobb' sõnul peaksid kõik inimesed veetma iga kuu vähemalt 5 tundi looduses, kas siis metsarajal või mererannas. See aitab alandada ärevust. Tegemist on metsateraapiaga, mida Jaapanis kasutatakse juba ammu. Looduses viibimine aitab võitu saada ärevusest ning leevendada stressi. 


  • 3 päeva kuus 
3 päeva kuus tuleks lülitada end täiesti välja internetist ja hoida eemale kõikidest tehnikavidinatest (ka telekast). Tegemist on digitaalse detoksiga, mis aitab väga hästi stressi leevendada. See on väärtuslik aeg selleks, et keskenduda rohkem iseendale ja mitte lasta end mõjutada kõigest ümbritsevast.
 


Kommentaare ei ole