{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised sodiaagimärgid muretsevad kõige rohkem oma tervise pärast

  Foto : unsplash / Bermix Studio Hirmud ja kartused viiruste j...

 

Foto : unsplash / Bermix Studio

Hirmud ja kartused viiruste ja haiguste ees on igal inimesel erinevad.

Arvestades iga inimese passiivsust ning elukogemusi, võib tähtedel olla ka seos sellega, kuidas me oma tervisesse suhtuma. 

Näiteks väidavad astroloogid, et mõned tähemärgid suhtuvad oma tervisesse palju rahulikumalt, kui teised. Näiteks Jäärad, Amburid ja Sõnnid ei lase kunagi paanikal enda üle võimust võtta, samal ajal, kui Neitsi ja Kaalud järgivad arsti ettekirjutusi piinliku täpsusega.

Teised jälle hädaldavad kogu oma elu. Vähkidel ja Lõvidel on alati mingi terviseprobleem ning neile meeldib, kui nende eest emalikult hoolitsetakse siis, kui nad end halvasti tunnevad. Igasugune kannatus puudub aga Skorpionitel, kes on tõenäoliselt kõige halvem haige ning Kaksikutel, kes teeb ikka seda, mida ta ise tahab ja kes katsub arsti sõnu valeks tembeldada.

 

 


Jäär

Milline haige sa oled? 

Ma olen selline, kes leiab, et piisavalt liikudes ning tegevuses olles saab igast haigusest jagu. Mis mõttega on vaja hädaldada? Ma olen selline raske patsient, sest ma ei võta arsti soovitusi kuulda ning mul ei ole aega, et oma tervisega tegeleda. Kui see peaks vältimatuks muutuma, siis ma muidugi ravin ennast aga ma ootan alati sellega viimase hetkeni.

Mis on haigus sinu jaoks? 

See muudab elu aeglasemaks ja mulle see ei meeldi.

 

Sõnn

Milline patsient sa oled? 

Arstid ei näe mind just tihti ja tunnevad otsekohe, et neil on tegemist kellegagi, kes ei pinguta just oma tervise pärast ja kes kurnab end lõpuks üldse ära. Ma käin tööl edasi ka siis, kui peaksin haige olema ega taha koju jääda, ma võtan arsti soovitusi kuulda ainult selleks, et haigus ei areneks nii kaugele, et ma enam tööd teha ei saa. 

Millisena sina haigust näed? 

Loomulikult tuleb haigust ravida. Ma ei hakka mõtlema, miks ma haigeks jäin, ma teen kõik, et ma ei peaks pikali voodisse jääma ja et ma saaksin tööl edasi käia. Võib-olla on see minust rumal aga ma mõtlen tihti, ,et nii kaua, kuni ma püsti jõuan seista, ei suuda miski mind murda. 


Kaksikud

Milline patsient sa oled? 

Arst peab selleks valmis olema, et ma esitan talle kindlasti palju küsimusi. Meditsiiniline sõnavara on mulle tuttav. Hoolimata oma seisundist meeldib mulle arstile muljet avaldada oma haigusest rääkides. Ma võin teinekord unustada rohtu võtta aga ma ei tee seda meelega, vaid sellepärast, et regulaarsus on minu jaoks alati probleeme tekitanud.

Millisena sina haigust näed? 

Minu arvates on haigusel meile alati midagi öelda.

 

Vähk

Milline patsient sa oled?

Ma muretsen liiga palju oma tervise pärast ja hädaldan tihti ühe või teise asja pärast, ma ise ka tunnistan seda. Mulle meeldib väga, kui minu eest hoolitsetakse siis, kui ma haige olen. Haigest peast muutun ma lausa lapseks. Ma ravin end hoolikalt ning järgin iga arsti ettekirjutust, mõnikord võin paista lausa naeruväärsena aga ainult sellepärast, et mulle meeldib tõesti, kui minu eest hoolitsetakse.. Kui midagi tõsist peaks mind aga maha murdma, siis saan ma sellest alati üle ja mitte miski ei takista mul olla teiste jaoks olemas. 

Millisena sina haigust näed?  

Haigus toob välja minu sisemised hirmud ja ma kujutan endale alati kõige hirmsamat ette, kui midagi juhtub minu või mu lähedastega. Kui mu lähedased haigeks jäävad, siis kannatan ma nende eest, nagu oleks see minu enda valu. Ma ei suuda ette kujutada, kuidas meie sajandil me ei suuda ikka veel haigustest jagu saada. Mulle meeldiks, kui haiguseid ei oleks enam olemas ja maailm oleks palju rahulikum paik.

 

 

 

 

Lõvi

Milline patsient sina oled? 

Ma olen üsna tõre ja mõnikord lausa väljakannatamatu. Ma võin hakata hädaldama, kui haigus muutub juba krooniliseks ning ei lase mul teha oma tavapäraseid toimetusi. Ma lihtsalt pean oma tundeid väljendama. Ja valu on osa tunnetest. Just sellepärast lähen ma arsti juurde, et ta aitaks mul end rutem paremini tunda ning lahendaks selle terviseprobleemi ära. Ja ma kuulan teda, sest mulle ei meeldi olla nii, kui ma ei saa teha seda, mida ma tahan. 

Millisena sina haigust näed? 

Mulle ei meeldi haigused. Üks osa minust haigestub... See piirab mu elu ja takistab mul teha seda, mida ma tahan. Üldiselt teen ma seda, mida peab, lihtsalt selleks, et mitte liiga palju mõtelda oma probleemidele.

 

Neitsi

Milline patsient sina oled? 

Haigus ja sellega seonduv on spetsialiteet, mis ei kuulu minu valdkonda, sest see olukord väljub täiesti minu kontrolli alt ning mulle ei meeldi selline asi üldse. Ma võin tõesti muretseda ka väikeste kriimustuste pärast, tehes sellest suure numbri ning sisendades endale, et mul on täiesti parandamatu haigus. Ma helistan oma arstile kohe, kui mul mingi tervisemure peaks tekkima ning ma ei leia enne rahu, kui ta pole mulle kindlat diagnoosi määranud. Ma ise leian küll, et minuga ei ole kerge ehkki ma pean eeskirjadest kinni aga ma muretsen ikkagi liiga palju oma tervise pärast. Ma järgin arsti ettekirjutusi sõna-sõnalt ja tean ise tihti paremini, kui mu arst, millist rohtu ja kui palju ma võtma pean. Ma ravin ennast korralikult. Mul on tavaliselt kõik rohud juba kodus olemas. Iga pisemat haava ravin ma suurima hoolega.

Millisena sina haigust näed? 

Täiesti ootamatu ja ärevust tekitab. Paradoksaalselt tekitab haigus minus huvi teda lähemalt tundma õpetada (et ikka olukorda paremini kontrollida muidugi). Ma võin tundide kaupa otsida infot ühe või teise sümptomi kohta. 

 

Kaalud

Milline patsient sa oled? 

Ma järgin arsti ettekirjutusi sõna-sõnalt. Ma suudan naeratada ka kõige suuremate valude puhul. Ka siis, kui ma peaksin olema voodisse naelutatud, katsun ma ikkagi hoolitseda selle eest, kuidas teised mind näevad. Ma räägin tihti palju oma terviseprobleemidest lihtsalt sellepärast, et mul on tunne nagu teised võiksid ju samade probleemide all kannatada.  Kui ma peaksingi voodisse jääma, siis hoian ma telefoni enda kõrval, lihtsalt selleks, et teistega suhelda. See aitab kiiremale paranemisele kaasa. 

Millisena sina haigust näed? 

Loomulikult ei näe ma haiguseid läbi hea pilgu. Eriti, kui see takistab mul teistega suhelda, siis on kõik läbi.

 

 

 

Skorpion

Milline patsient sina oled?

Ma arvan, et kõige parem ja kannatlikum. Ma ei tee valust välja, ma ei hooli probleemidest, mida ravi võib kaasa tuua. Ma kuulan arsti sõna ja usun, et tegelikult on inimene võimeline terveks saama tänu oma tahtejõule. Ma tahan terveks saada ja teen selle jaoks kõik. Minu jõud tuleb seestpoolt, see aitab mul raskustest üle saada. Ma ei hädalda, sest see oleks minu silmis märk nõrkusest.

 

Millisena sina haigust näed? 

Ma usun, et see on nagu eneseteadvustus. See, kes ei tunne tõeliselt oma jõudu, ei tea, mis temas varjus on. Ta ei tea, et tema sees on varjul kõik, mille abil haigusest võitu saada.  Ma leian, et kui inimene on haige, siis ei saa ta enam teeselda, ta ei ole enam kannatlik ja ta on lihtsalt tema ise just sellisena nagu ta on. 

 

Ambur

Milline patsient sina oled? 

Ma ei taha ja ei näe pikka aega midagi haigusest hoolimata kõikidest sümptomitest. Tihti on need mu enda lähedased, kes juhivad mu tähelepanu sellele, et midagi võib mu tervisega korrast ära olla. Ma ise olen nii üleni optimistlik, et ma ei taha mitte midagi teada, kuni selle hetkeni, kui mul ei ole enam muud valikut. Tihti ma ei saa lihtsalt olukorra tõsidusest aru. Hoolimata kõikidest pingutustest mida ma teen selleks, et end ravida, vaja ma enda kõrvale inimest, kes tuleks mulle meelde, et ma pean oma tervise eest hoolitsema. Mulle ei tule see lihtsalt meelde.

 

Millisena sina haigust näed? 

Täielik üllatus. Ma lihtsalt ei suuda ette kujutada, et midagi halba võiks minuga juhtuda. Kui midagi peaks mu lähedastega juhtuma, siis on see veel hullem. Ma tahan neid ju kaitsta. Ma olen nende hoidja. Ma võin täiesti vabalt hoolitseda nende eest, kes kannatavad, sest see on ju minu kohus.

 

Kaljukits

Milline patsient sa oled? 

Ma ei kuula oma keha, ma teen alati palju rohkem, kui vaja, pannes oma võimeid proovile. Võimalikkuse piirides üritan ma kõigepealt ise ennast ravida ja teha kõik, et haigus mu elu ei mõjutaks mingil määral ja et ma saaksin edasi tööl käia. Haigena tekivad mul ärevushäired ehkki ma seda välja ei näita. Ma võin ka liialdada oma haigusele mõteldes ja näha asju palju hullemas valguses, kui nad seda on. Ma kannatan tegelikult krooniliselt, nagu oleks haigus reguleeritud mingi nähtamatu kella poolt. Ja siis ma mõtlen, et ju see siis pidi nii minema. Kerge on haiget Kaljukitse ära tunda, sest tema on see, kaob mõnikord täiesti ära. 

 

Millisena sina haigust näed? 

Haigus on elu osa, seega vähesed pääsevad sellest. Haigus aitab meil kasvada  ja piirab meie elu. Tegemist on katsumusega, mis meile midagi õpetab. 

 

Veevalaja 

Milline patsient sa oled? 

Selleks, et haigus mind täiesti maha ei murraks, pean ma enda ja haiguse vahele looma teatud distantsi. Ma ei ignoreeri oma haigust aga katsun sellega tegeleda nii ruttu, kui võimalik enne, kui ta hullemaks muutub. Ma võin oma haigusest kõikidele rääkida, kutsuda esile isegi kaastunnet. Kui arst peaks mulle diagnoosi panema, siis vaidlen ma tavaliselt vastu. Ma pöördunt tihti loodusravi poole. 

 

Millisena sa haigust näed? 

See oleks vale, kui ma ütleks, et see ei paneks mind muretsema. Mul on ikka see hirm, et haigus on palju tõsisem, kui paistab, oma hinges olen ma paras pessimist, kes üritab ennast lihtsalt varjata. Haigus sunnib ju tihti üldse elu muutma.  


Kalad

Milline patsiend sa oled? 

Mind on raske ravida, sest ma ei suuda kunagi terviseprobleemidest korralikult rääkida. Väga raske on teada saada, kust mul päriselt valutab ja ma saan tihti aru probleemist alles siis, kui mul hakkab kuskilt valutama. Ma mõtlen tihti endale igasuguseid haiguseid külge ja olen sellest täiesti teadlik. Ma järgin arstide ettekirjutusi. Mul on aga raskusi regulaarsusega.

Millisena sa haigust näed? 

Ma leian, et see on väga ebaõiglane. Eriti, kui haigus puudutab noori inimesi. Ma olen hea meelega ise haige, selle asemel, et näha mõnda oma lähedast haigena.

 

 



 

 









 

 



 




 

Kommentaare ei ole