{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas mõjutab väsimus naha seisukorda?

  foto : unsplash / Amanda Dalbjörn Just praegusel ajal, kui...

 

foto : unsplash / Amanda Dalbjörn

Just praegusel ajal, kui me ei maga sageli välja, elame liiga kiires tempos ja meie ümber on palju saastatust, vajab nahk eriti hoolitsust. Selleks, et peeglist ei vaataks vastu väsinud ja loppis inimene, tuleks kasutada õigeid hooldusvahendeid, mis aitavad nahka taastada ning turgutada.

Mõnikord piisab ühestainsast päevast, et sa ei tunne enam peeglist vaadates ennast ära. Tundub nagu oleks su nahk vananenud mitme aasta võrra ainult ühe päeva jooksul. 

Mis selle vastu aitab? Aitab see, kui muuta oma nahka tugevamaks ning igapäevase hoolitsuse läbi võidelda väsimusemärkide vastu. Ja selle jaoks tuleb õppida oma naha eest hoolitsema hommikul ja õhtul.


Päeval tuleb piirata kahju, mida teeb väsimus nahale

Meie nahk ei maga kunagi. Kui nahk on aktiivne ja taastub just magamise ajal, sest just öösel toimub naha puhastusprotsess ja väljuvad kahjulikud ained, siis ka päeval on nahk hooldustele vastuvõtlikum. Naha eesmärk on kaitsta kudesid ja organeid väliste agressioonide eest. Kui 20% mõjutab meie vananemist geneetika, siis 80% puhul on tegemist keskkkonnamõjutuste ning eluviisiga: päikese UV, saastatud, suitsetamine, stress ja väsimus mõjutavad kõik suuremal või väiksemal määral meie vananemise kiirust. Nahk kannatab saastatuse, liigse päikesevalguse ja kurnatuse all, sellepärast rohkem kui kunagi varem, vajab meie nahk suuremat hoolitsust.

 

 

Seega on just praegu õige aeg selleks, et niisutada oma nahka, parandada naha vereringet, kaitsta nahka oksüdatiivse stressi eest ning turgutada mikrokondreid ehk rakkude energeetikakeskuseid.

Ehk siis laeme oma naha patareid täis. Sest paraku nii ta on, et päeva jooksul jätab väsimus nahale jälje ja nahk kaotab elastsust, silmaalused muutuvad tumedamaks, kortsud tekivad esile, kaob jume ja värskus. 

Selle vastu aitab, kui äratada nahka hommikul värskendava näoveega või siis masseerida nägu igal hommikul selleks, et parandada nahaalust vereringet. Seejärel kanda nahale toonik ja niisutav hooldusvahend, mis sobib just sinu nahatüübiga ja mis on mõeldud võimalike nahaprobleemide vastu (kortsud, nahalaigud, akne...).


Öösel nahk taastub ja uueneb

Kui sa ei maga piisavalt, ei näe sa hommikul hea välja ja nahk kannatab selle all kõige rohkem. Unepuudust on aga naha pealt kohe näha. Unepuudus kiirendab enneaegset vananemist, mille tõttu nahk kaotab oma elastsuse ja sära ning tekivad kortsud. Samuti ei taastu nahk enam nii kiiresti. 

Siis, kui keha öösel puhkab, meie nahk uueneb ja taastub. Kesköö ja kella ühe vahel on naha tegevus kõige aktiivsem ning käimas on kiire uuenemisprotsess. 

Peale seda, kui sa oled naha korralikult ära puhastanud, tuleks peale kanda niisutavat või toitvat hooldusvahendit, vastavalt oma nahatüübile ja vajadustele. Või siis teine variant, tänapäeval on müügil öömaske, millele tänu on nahk ärgates puhanud ja värske.

 

Silmaümbruse hooldusvahendid aitavad tumedate silmaaluste vastu

Kohtudes uue inimesega jääb pilk esimesena pidama ikka silmadel. Silmad, nagu öeldakse, on hinge peegliks, tegelikkuses on aga nii, et silmad peegeldavad kõige rohkem meie elustiili. Ja reedavad seega, mis toimub meie hinges. Silmadest on ka näha, kui palju inimene eelmisel ööl magas, kui palju ta tööd tegi ja kui palju alkoholi tarbis.

Silmaümbruse nahk on õrn ja esimene, mis reedab vananemismärke.

 

 

Päeva jooksul kissitame ja pilgutame me kogu aeg oma silmi, seega on silmanahk pidevalt üle koormatud ja kortsukesed tekivad seda kiiremini, et silmaümbruse naha all peaaegu polegi epidermist, mis kaitseks nahka liigutuste eest ja selle tõttu on nahk neli korda õhem, kui mujal. 

Silmaümbruse nahk on vaene ka rasunäärmete ja hüaluroonhappe poolest, selle tõttu muutubki nahk esimesena aja jooksul kortsuliseks. 

Lisaks on silmaümbruse nahk ka üsna laisk, nahaalune vereringe töötab selles näo piirkonnas aeglasemalt ja sellepärast võibki silmade ümber näha esimesena väsimuse märke. 

Hea oleks, kui hommikul ja õhtul määrida silmaümbruse nahale spetsiaalset hooldusvahendit. Vastavalt sellele, mis kõige rohkem probleeme tekitab (tumedad silmaalused, tursed, kortsukesed jne). Kindlasti tuleb kasuks ka, kui masseerida õrnalt lihtsate liigutustega silmaümbrusi. 

Kui sa tahad hommikul värske välja näha, siis pane kaks teelusikat külmkappi ja hoia neid hommikul silmade peal mõne sekundi jooksul. 

 

Kommentaare ei ole