{ads}

HIDE

Viimased

latest

Puhkusereisile koos sõpradega - poolt või vastu?

  foto : unsplash / Toomas Tartes  Iseenesest väga hea mõte....

 

foto : unsplash / Toomas Tartes

 Iseenesest väga hea mõte. Minna koos sõpradega puhkusele, keda sa hästi tunned ja kellega oleks tore aega koos veeta. Aga seal on üks väike aga, millega peab alati arvestama.

Liina ütleb oma kogemustest, et sõpradega koos puhkusele minek tundub meeldis talle väga. Kristaga oli ta koos koolis käinud ja mõlema mehed said omavahel hästi läbi. Ainult, et neil ei olnud puhkusest samasugune ettekujutlus. Nende jaoks oli köök ja toiduvalmistamine rohkem nagu naiste rida, samal ajal, kui mehed matkaradadel müttasid. Liina sellisest asjast aru ei saanud. 

Muidugi on hea minna heade sõpradega koos maailma avastama ja külastama erinevaid paikasid. See loob ju häid mälestusi ja mõjub ka omavahelisele suhtlemisele hästi. Tekib üksmeel ja suurem lähedus. Aga selliste pikemate puhkustega tekib ka mitmeid arusaamatusi ja möödarääkimisi. Mis võivad kaasa tuua suuri tülisid, pingelisi hetki ning erimeelsusi. Kindlasti tuleks minna puhkama selliste sõpradega, keda sa ikka väga hästi tunned ja ka siis on suur vahe, kas sa lähed lihtsalt ühel õhtul nendega koos õhtust sööma või veedad terve nädala koos. 

 

 

Väga paljud erimeelsused saavad ilmsiks paari päeva jooksul ja mitmed asjad hakkavad närvidele käima teise juures, mida sa enne tähelegi ei pannud. Ka selline asi võib juhtuda, et ühed on valmis varavalges ärkama ja tegutsema, samal ajal, kui teised tahaksid ikka põõnata ja rahulikult võtta ega ole valmis selliseks tormamiseks. Või siis need, kes õhtul naudiksid klaasi veini päikeseloojangut vaadates ja need, kes rassiksid rabateedel veel südaööni välja. 

On ka selliseid, kes tahaksid ikka puhkuse ajal käia rohkem väljas söömas ja mitte tegeleda toiduvalmistamisega. Kõikidel aga samu võimalusi ei ole või on inimene lihtsalt praktilisema mõtlemisega ja eelistab poest osta ning ise süüa teha. 

Tähtis on ka arvestada igaühe võimete ja suutlikkusega. Teha selline proovipäev, mis näitab, kui palju keegi jaksab üldse matkata ja millised soovid kellelgi on. Mõni tahab aktiivset puhkust, teine lihtsalt päikese käes end praadida ja lugeda raamatut. 

 

 

Ka ühiselt renditud suvekodus võivad erimeelsused tekkida. Kelle õlule jääb poes käimine, kes valmistab toidu, kes peseb nõud ja kes koristab. Ka sellistest teemadest tuleks rääkida varem. 

Ja koha peal tuleks kindlasti kohe rääkida, kui midagi hakkab vastu. Kõige hullem ongi jätta rääkimata ja siis tekivad pinged ja ühel hetkel, kui viimane piisk on karikas, on kõik läbi ja suur tüli majas. Või siis võtta asju nii nagu on, rahulikult ja leppida sellega, et kõik inimesed on erinevad. Olla paindlikum ja järeleandlikum. Me ei saa teisi inimesi ju muuta. Seega on vaja kompromisse teha, sest sõbrad on ju ka tähtsad.

Paarinädalase puhkuse ajal on risk ka lähedaste sõpradega tülli minna palju suurem, kui lühikese puhkusereisi ajal. Samuti sõprade arv on määrav. Kui teid on ikka rohkem koos, siis on võimalusi tülide ärahoidmiseks palju rohkem ehkki probleeme tekib ikkagi. Aga palju lihtsam on minna nii näiteks randa või lihtsalt omaette jalutama, samal ajal, kui teised lähevad muuseumi. Seega mida rohkem, seda parem. 


 

Kommentaare ei ole