{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mulle meeldib olla üksi kodus ja ma ei näe, mis selles halba on!

  Foto : unsplash / freestocks   Nii hea on jõuda õhtul koju...

 

Foto : unsplash / freestocks

 

Nii hea on jõuda õhtul koju ja lihtsalt puhata.

Tihti aga ei saa teised sellest üldse aru ega mõista seda. Nad on kindlad, et kodus olles ei saa õnnelikuks ning aega peab veetma teistega koos olles. 

Kui sulle meeldib ka üksi kodus olla, oled sa ilmselt pidanud ka taluma ebameeldivaid märkuseid enda aadressil. Et sa peaksid minema välja ja elama oma elu, siis oleks su elu palju huvitavam. Jne.

Tegelikult aga üksi olemine ei tähenda seda, et sa end üksi tunned.

Inimesed, kes teevad sulle märkusi sinu eluviisi kohta, räägivad seda ainult levinud arvamusest nagu õnn on midagi, mida peab tingimata jagama. Nii on meid loodud. Elama koos. Uskudes, et iga hetk on vaja tingimata kellegagi koos olla ja üksikul inimesel pole võimalik õnnelikuks saada.

 

 

 

Tegelikult on selline uskumus aga tõest väga kaugel. Paljud õnnelikud inimesed on üksi. Neile meeldib minna õhtul koju ja vaadata mõnda head filmi, lugeda raamatut ja mängida oma lemmikloomadega. 

Nad ei pea minema teistega koos kuhugi või iga nädalavahetus välja, nad ei pea elama koos sõprade ja oma perega selleks, et naeratada ja olla õnnelik. 

Nende jaoks on õnn sisemine asi, mis peegeldub ka väljapoole. 

Kõik teavad, et kui inimene on seesmiselt kurb ja õnnetu, siis kuhu ta ka ei lähe, see ei muuda midagi. Selleks, et õnnelikuks saada, peaksid need inimesed õppima rohkem iseenda eest hoolitsema. 

Me peame muutma arvamust nagu üksi kodus olemine on võrdne masenduse ja igavusega. Me peame nautima elu sellisena nagu ta on, oma salaaias, ilma teiste inimeste ootuste ja arvamusteta. See on hindamatu väärtusega. 

Selles pole midagi halba, kui sulle meeldib üksi kodus olla. Nii käituvad tugeva hingeeluga inimesed, kes on teadlikud, et teiste seltskond ei ole alati võrdne õnnega. 

 

 

 

Tõeliseks probleemiks on aga inimesed, kes tunnevad vajadust oma arvamust teiste suhtes avaldada ning kes peavad kogu aeg olema teistest ümbritsetud selleks, et varjata üksindust oma hinges.

Üksi kodus olles õpime me iseennast rohkem tundma, saame tegeleda nende asjadega, mis meile meeldivad ning olla rahus.

See on valik. Mida ei tohiks hukka mõista ega kritiseerida, sest see viitab rahulikule hingele ning kindlale südamele ja need ongi 2 asja, mida me vajame selleks, et olla õnnelikud.

Kui sulle meeldib üksi kodus olla, siis ära mõista ennast hukka ega pea end imelikuks, sest see on tegelikult suur tarkuse allikas.

Kommentaare ei ole