{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nädal aega ilma suhkruta ja kaal langeb mühinal

  foto : unsplash / Myriam Zilles  Suhkur on meie kõige suur...

 

foto : unsplash / Myriam Zilles

 Suhkur on meie kõige suurem vaenlane. Kui sa tahad kaalust alla saada, tuleb lõpetada täielikult magusa ja suhkrut sisaldavate toitude söömine. Proovi järgi, nädal aega suhkruvaba toitumist annab tõesti häid tulemusi.

Kellele ei meeldi saiakesed ja koogid, jääris ja muud maiustused? Kommi ka vahepeal põske. Aga nüüd aitab sellisest eluviisist. Proovi nädal aega ilma suhkruta hakkama saada ja saa neist üleliigsetest kilodest ükskord lahti. Suveks saledaks nagu öeldakse. Lisaks saad energiat ja elujõudu ka juurde ning tuju läheb paremaks. Seega pane silma alt ära kõik moosipurgid, küpsised ja muud suhkrut sisaldavad tooted vähemalt nii kauaks, kui sa teed läbi korraliku kehapuhastuse.


Kas suhkur on siis tõesti meie vaenlane? 

Ei ole. Päriselt nüüd ka suhkrust loobuma ei pea, sest siis oleks elu liiga kurb. Valge suhkur on see, mis on halb ja see on ka see, mida leidub kõikides maiustustes ning mis teeb kokkuvõttes paksuks. Põhjustab terviseprobleeme, kaalutõusu, nahk läheb koledaks jne. 

Maiasmokkade jaoks  on aga raske magusast loobuda aga hea oleks siiski mõista, et see suhkur, mida sisaldavad kõik maiustused, ei ole organismile üldse vajalik. Valge suhkur läheb kohe otsemat teed pidi rasvaks puusadele ja säärtele. Seega kõik need, kes hommikuti pannkooke või saiakesi söövad, võiksid nüüd leida midagi tervislikumat. Valge suhkur tekitab organismis põletikulise reaktsiooni ja võib isegi põhjustada hormoontalitluse häireid, soodustades nii paksuks minemist.

Ilmselt saad sa kõigest sellest aru aga mõtled endamisi, et rääkida on lihtne aga suhkrust loobuda ei olegi nii kerge. Sellepärast me jagamegi sinuga 7 nippi, kuidas elada vähemalt nädal aega ilma suhkruta.

 


Nipid, mis aitavad suhkruvabalt elada nädal aega

Kõigepealt ei pea sa kõigest suhkrust loobuma. Õpi näiteks nautima looduslikke magustajaid, mida sisaldab vanilje, kaneel, mesi... Lisa natuke mett vanilje või tee sisse, nii on maitse parem. Või siis määri mett täisterasepiku või -saia peale. Hommikul söö näiteks kohupiima chia seemnete, mee ja puuviljadega.

Söö samuti hooajalisi puu- ja juurvilju ning muidugi marju. Valmista oma toidud ise ja kasuta toiduvalmistamise juures häid ja kasulikke rasvaineid. Nagu oliiviõli, mis annab suvisele salatile hea maitse. Söö kalorivaesemaid puuvilju: õunu, viinamarju ja ananassi. Kui kõht läheb tühjaks, siis ära osta küpsiseid vaid söö marju, millest sa saad vajalikke vitamiine.

Ära hakka aga liialdama tee ja kohvi joomisega, et magusaisu peale ei tuleks. Liigne kofeiin või teiin võib tekitada ärevust ja see võib panna magusat sööma, et ärevusest jagu saada. 

Ja ära unusta sporti teha, sest söömine ja liikumine käivad käsikäes. Ära sea endale liiga suuri eesmärke, ära katsu üle oma varju hüpata ja tee midagi sellist, mida sulle endale ka meeldib teha: näiteks joogat pealt väsitavat tööpäeva või mine jooksma. Ühesõnaga tee midagi, mis tekitab sul parema enesetunde.

 


Pikaajaline kasu

Sellise eluviisiga saad sa liigsetest kilodest lahti ja kaitsed oma ainevahetust. Liigne suhkur tõstab ka diabeedi riski. Seega ära mõtle ainult oma kehakaalule, sest suhkrust loobumine on tervisele muidu ka kasulik. Maks ja soolestik tänavad sind selle eest, et sa nende peale mõtled ja lased neil rahulikult mürkaineid väljutada. Kaob punnis kõht ja nahk muutub ilusamaks. Suhkur ongi suurel määral igasugustes nahaprobleemides süüdi. Suhkrust loobudes muutub nahk säravamaks ja ilusamaks. Ja kui sa oled nädal aega suhkruta elanud, tahad sa ilmselt ise tervislikumalt elama hakata, see mõjub motiveerivalt. Nädal hiljem vaatad sa juba ise kriitilisema pilguga, mida sa sööd ja mida mitte. 

Ja nädala pärast ei torma sa enam kooki sööma nii suure innuga nagu tavaliselt. Loomulikult võid sa ka edaspidi süüa maiustusi ja torti aga ära unusta: mõõdukalt! 

Kommentaare ei ole