{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa elad minevikus, olevikus või tulevikus?

  foto : unsplash / Kate Williams  Tõeline elu on see, mis l...

 

foto : unsplash / Kate Williams

 Tõeline elu on see, mis leiab aset praegu ja nüüd ehk siis käesoleval hetkel. Mõnikord võib olla aga raske minevikust lahti lasta ja teinekord ei lase tulevik rahulikult elada. Hingerahu ei leia inimene aga ei minevikumälestustest ega tulevikust, selleks tuleb õppida siin ja praegu. 

Minevikuhaavadest on võimalik terveks saada ja muuta oma elu tänu sellele paremaks ning rahulikumaks. Kuidas sina elad? Kas sa oled kinni minevikus? Muretsed liiga palju tuleviku pärast või oskad sa elada käesolevas hetkes? 

Need inimesed, kes päevast päeva heietavad vanu mälestusi, ei ole muutusteks valmis. Rutiin ja harjumuspärane elu tagab küll inimesele hingerahu aga vanadest asjadest kinni hoidmine ei aita meil minna oma eluga edasi. 

Muutustega tuleb leppida. Kui asjad meie ümber ei muutuks, siis ei muutuks ka meie. 

 

 

Üks märk sellest, et sa elad liiga palju minevikus, on see, et sa oled muutunud negatiivseks. Selle all kannatavad kõik su suhted teistega nii eraelus, kui töö juures. Sest sa kannad oma murekoormat üksi oma õlgadel ja oled tegelikult sellest väsinud.

Sa pead ravima oma hinge terveks ja nägema iga päev rohkem head, kui halba. Kõikidel inimestel on halbu mälestusi, optimistlikud inimesed katsuvad unustada halva ja minna oma eluga edasi. Õpi oma vigadest ja keskendu edaspidi ainult positiivsele. Katsu näha oma tulevikku paremas valguses.

Teine märk, mis viitab sellele, et sa elad minevikus, on see, et sind valdab häbitunne ja sa tunned end süüdi asjade pärast, mis kunagi aset leidsid. Sa süüdistad end ikka veel, kahetsed valikuid, mida sa kunagi tegid ja tunned end halvasti selle pärast, kuidas sa kunagi käitusid. Anna endale andeks.

Ära vihka ennast nii palju. Ära süüdista ennast. Vaata peeglisse, sa ei ole enam see inimene, kes sa olid eile. Enese süüdistamine ei lase sul rahulikult elada ja sa ei saa kunagi nii õnnelikuks. Sa ei ole süüdi selles, mis sinu elus on kunagi juhtunud, praegu on sul aga võimalus valida, millist elu sa edaspidi elada tahaksid. 

Inimene, kes elab käesolevas hetkes ja olevikus, seab endale uusi eesmärke ja tunneb rõõmu oma tegemiste üle. Uus töökoht, uus suhe, uus ajaviide - kõik need asjad võivad muuta elu paremaks meie ümber ja pakkuda rahulolu, kui inimene oskab oma elu hinnata.

 

 

Sa ei ole enam see, kes sa olid kunagi varem aastaid tagasi. Me kõik muutume. Iga päev. Paremaks ja targemaks. Ära unusta seda.

Katsu näha tulevikku paremas valguses. Usu, et kõik läheb hästi ja palju ilusat on veel ees. 

Ole tänulik selle eest, mis sul juba olemas on. Ära ole kibestunud inimene, kellel on nii palju südame peal ja ta ainult ootab võimalust, et kõik oma hinge tagant ära rääkida. Ära muutu kadedaks ja kurjaks. 

Õpi hindama iga uut päeva. Ära muretse tuleviku pärast, ära kahetse minevikku taha. Muidu jääb sul praegune elu vahele. 

Usu, et elul on sulle veel palju häid üllatusi varuks.

Kommentaare ei ole