{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus : Kas kroom ongi see imevahend, mis aitab vabaneda liigsetest kilodest?

  Foto : unsplash / Jacob Bentzinger    Kui su eesmärk on kaalust alla saada ja sa otsid selle jaoks toidulisandeid, siis kroom võibki olla ...

 

Foto : unsplash / Jacob Bentzinger

 

 Kui su eesmärk on kaalust alla saada ja sa otsid selle jaoks toidulisandeid, siis kroom võibki olla see, mida sa vajad. Kroomist räägitakse praegu väga palju.

Kroom on oluline mikroelement, mis on tervisele väga kasulik. Kroom aitab reguleerida kõhunäärme poolt eritatud süsivesikuid, mõjutab lipiidide ja valkude ainevahetust ning aitab hoida veresuhkru taset. 

Kroom soodustab insuliini toimet ehk siis tarbides süsivesikuid veresuhkru tase tõuseb, kõhunääre aga toodab insuliini, et alandada veresuhkru taset. 

Kroom aga muudab insuliini parandab insuliini toimet, reguleerides suhkru taset veres. Tänu sellele aitab kroom reguleerida ka söögiisu, sest kroom hoiab ära veresuhkru kõikumise tagajärjel tekkiva näksimistunde ning magusaisu. 

 

 

Kroomipuudus võibki olla magusaisu põhjuseks. Seega eelista toiduaineid, mis sisaldavad rohkelt kroomi. 

Kui sa tahad tõsta oma kroomitaset läbi toidu, siis söö rohelisi ube, borokolit, kartuleid, täisteravilju, ploome, seene, sparglit, nisuidusid, liha ja gruyère juustu. 

Kui sa tahad võtta kroomi toidulisandina, siis kroomitablette on soovitatav võtta söögiaegade vahel. Loomulikult ei tohiks unustada seejuures tervislikku ja mitmekülgset toidumist. 

 

 

Praeguseks hetkeks ei ole ükski teaduslik uuring tõestanud kroomi kasulikkust lisakilodest vabanemise juures. Kindel on aga see, et kroom aitab söögiisu vähendada.

Kroomi võtmisega ei tohiks siiski ka liiale minna. Uuringud on näidanud, et suures koguses võib kroom soodustada kasvajate teket. 

Ära siiski muretse, sest selliseid tulemusi saab ainult siis, kui kroomi võetakse toidulisandite kaudu ning väga suurtes kogustes. Läbi toidu on kroom ohutu. 


Kommentaare ei ole