{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, mis tõesti aitavad kaalust alla saada

  foto: unsplash /Total Shape  Me jagame teiega kõiki häid n...

 

foto: unsplash /Total Shape

 Me jagame teiega kõiki häid nippe, mis aitavad tõesti kaalust alla saada.

Ilmselt on palju neid inimesi, kes on alustanud mõnda dieeti suure hurraaga ja siis mõne aja pärast löönud käega ja jätnud kõik pooleli. Ega see kaalu kaotamine ei olegi nii lihtne ja nõuab parajat tahtejõudu. Iga päev tuleb valida, mida süüa võib ja mida mitte. Lisaks tekib ikka isu selle maitsva koogitüki või salati järele. Mida siis teha? 


Koosta ostunimekiri

Koosta endale nädalamenüü tervislikest toitudest ja seejärel ostunimekiri. See võib tunduda tüütu aga see on tõesti oluline. Nii ei teki kiusatusi ega isu näksimise järele. Ja kaalu peal on järgmise nädala alguses ootamas ilus üllatus. 


Ole tegus ja aktiivne

Kõige parem nipp, mis aitab sul vastu pidada, on olla võimalikult aktiivne. Mida rohkem sul tegemist on, seda vähem sa toidu peale mõtled. Hakka näiteks iga päev sporti tegema. Mine jalutama või tee harjutusi. Selle jaoks ei pea rassima tundide kaupa jõusaalis. Käi lihtsalt rohkem jala. Ka see annab häid tulemusi. Ja nii ei teki ka isusid erinevate toitude järele ning sa ei jäta oma dieeti pooleli.

 

 


Maga vähemalt 8 tundi öösel

Uni on sinu parim liitlane, mis aitab sul vastu pidada. Magamise ajal toodab keha sellist hormooni nagu leptiin, mis aitab söögiisu reguleerida. Sellepärast tulebki magada vähemalt 8 tundi öösel, et leptiini tase oleks piisavalt kõrge. Kui võimalik, siis maga veelgi rohkem.


Ära sea endale kohe liiga kõrgeid sihte

Tavaliselt ikka seame me endale sellised kindlad eesmärgid teades ju, millises kaalus me ennast enam-vähem hästi tunneme. No et oleks hea, kui saaks 20kg kaotatud või siis 10kg. Alguse jaoks on seda natuke liiga palju, sest esimesed kilod kaovad tihti ruttu, siis jääb aga kaal seisma mõneks ajaks ja sellel ajavahemikul kaob ka motivatsioon ära. Ja ega liiga kiire kaalulangus ei ole hea ka tervisele. Sea endale alguseks väiksemad eesmärgid. 

 

Pildista ennast

See võib käia küll paljudele üle jõu. Aga ometi on ka see hea nipp, mis aitab sul ennast motiveerida. Tee endast pildi selja tagant, eestvaates ja külje pealt. Mis siis, kui ei meeldi, ega sa ei pea ju neid pilte kellelegi näitama. See aitab sul näha ise oma silmaga, kuidas kilod kaovad, samal ajal, kui iga päev kaalumine võib valmistada pettumust. Isegi kui kaal ei lange, kaovad teinekord sentimeetrid keha ümbert. 

 


Otsi toetust

Kas siis lähedaste või spetsialistide poolt. Nii annad sa endale kõige parema võimaluse, et viia oma eesmärk lõpuni. Teiste toetus on nii väärtuslik, eriti juhul, kui sul tekib tahtmine kõik pooleli jätta ja alla anda. Toetusgrupp aitab siis sind jälle motiveerida. 


Joo palju vett

Vesi on tervisele väga kasulik, seda teavad kõik. Aga eriti kasulik on vee joomine dieedi ajal. Näiteks juues iga kord enne söömist suure klaasi vett ära, sööd sa söögikorra ajal vähem. Hea oleks juua päevas vähemalt 6 - 8 klaasi vett.


Varu kannatlikkust

Lihtsalt sõrmenipsuga sa ei saa endale unistuste keha. Kahe nädalane dieet ka ilmselt soovitud tulemusi veel ei anna. Selleks, et liigsetest kilodest vabaneda, pead sa olema sihikindel ja kannatlik.

Kommentaare ei ole