{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nõuanded, mis aitavad kuivade ja katkevate juuste puhul

  Foto / pixabay / RyanMcGuire     Paljudel naistel on prob...

 

Foto / pixabay / RyanMcGuire

 

 

Paljudel naistel on probleem katkevate ja haprate juustega. Põhjuseid pole vaja kaugelt otsida: liiga sage juuste pesemine, kuumaga töötlemine ja välised ärritused mõjutavad juuste olukorda. Selleks, et juuksed oleksid pehmed ja säravad, vajavad nad keratiini. Juuksed koosnevad 95% keratiinist, tegemist on valguga, mis tagab juustele vajaliku niisutuse ja kaitse. Kui keratiini pole piisavalt, muutuvad juuksekiud kuivaks ja katkevaks. 


Kuidas kuivanud ja katkevaid juukseid ravida? 

Katkevaid juukseid on võimalik ravida, sul läheb vaja ainult natuke kannatust ja mõningaid pingutusi selleks, et saada tagasi oma endist lakka. Selle jaoks aga pead sa kasutama häid juuksehooldusvahendeid. Kõige tähtsam on valida õrn ja niisutav šampoon, mis ei sisalda sulfaati, parabeeni ega alkoholi. Selline šampoon ei ärrita juuksekiudusid. Teine oluline etapp on juuksemaski tegemine. Eelista koduseid juuksemaske või tee õlivanne juustele avokaado- või pracaxi õliga. Pracaxi õli on pärit Amazoonasest, ta tagab juustele sära ja toidab neid. 

 

 

 

 

 

Alati me sellele ei mõtle aga mitmekülgne ja tervislik toitumine aitab ka kaasa ilusate ja tervete juuste saamisele. Mõned toiduained nagu brokoli, lõhe ja avokaado muudavad juukseid tugevamaks ning elujõulisemaks. 

Mõnikord piisab aga katkevate juuste ravimiseks sellest, kui teha paar head juuksemaski:

 

Valge saviga juuksemask

Sega 4 sl valge savi pulbrit vähese veega. Segu ei tohi jääda liiga sile ega liiga paks. Kanna pintsli abil juustejuurtele ja juustele. Hoia peas vähemalt pool tundi, seejärel loputa. 

Munamask

Vahusta 1 muna ja määri juustele. Lase seista paari minutit ja loputa külma veega.



Kommentaare ei ole