{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised märgid viitavad sellele, et su suhe õe või vennaga ei ole päris normaalne

  Foto : unsplash / Shane      Mingil määral on õdede ja ve...

 

Foto : unsplash / Shane

 

 

 Mingil määral on õdede ja vendade suhtes olnud alati rivaalitsemist ja konkurentsi. Kui nääklemised ja vaidlused muutuvad aga sagedamaks, võib see olla märgiks sellest, et see suhe ei ole normaalne.

Kas su vennal on kalduvus teha kõike maha, mida sa teed ja kritiseerida kõiki sinu valikuid? Kas su õde katsub alati kõike teha paremini, kui sina nii, et tema ebameeldivast käitumisest on saanud harjumus? Kas su venna või õe märkused panevad sind end halvasti tundma ja tekitavad masendust? 

Paratamatult olete te koos elanud kogu oma lapsepõlve aja ent kui õdede-vendade suhe on väga halb, võib see jätta unustamatuid jälgi kogu eluks, mõjudes halvasti enesekindlusele ja - väärikusele. 

 

 

 

 

 


Millised märgid viitavad sellele, et õdede - vendade vaheline suhe ei ole normaalne? 

Vähemalt veerand inimestest tunnistab, et suhe venna või õega on pingeline ja kindlasti mitte lähedane. Kui oma õe või vennaga kokku saades on viimane alati kriitiliselt häälestatud sinu suhtes, kui ta mitte kunagi sulle midagi ei head ei ütle ja viib su tuju hoopis alla, selle asemel, et sind toetada, siis võib teie suhe olla toksiline. Kui su õde või vend paneb sind ennast halvasti tundma, kui ta tekitab sinus masendus või kui mõte temaga koos aja veetmisest vallandab sinus stressi, siis on see märgiks, et teie suhe ei ole normaalne. Kas sa tunned end halvasti peale seda, kui oled koos aega veetnud oma venna või õega? Kas sa tunned kurnatust ja nagu oleksid sa kaotanud kogu enesekindluse? Ka need märgid viitavad sellele, et teie suhe on mürgine. 

Kui sa märkad, et sinu suhe su õe või vennaga on halb, võid sa sellest rääkida oma lähedastega - oma vanematega, et leida võimalikku lahendust. Mõnikord tuleb abiks pereteraapia. Kui teie suhe on aga lõplikult läbi ja kui sinu õde või vend ei tahagi midagi ette võtta, et asju paremaks muuta, siis hoia lihtsalt temast edaspidi eemale ja mõtle rohkem iseendale. 

 

 

 

 

 

Kui su suhe õe või vennaga on toksiline, ei saa sa midagi teha, sul on tunne nagu peaksid sa kogu aeg valima oma sõnu, et teine valesti aru ei saaks või sinu vastu hiljem seda ära ei kasutaks. 

Võib ka juhtuda, et su õde või vend paneb sind end halvasti tundma, kui sa ei ole temaga nõus või kui sa ei tee tema tahtmist. Ta võib tekitada sinus süütunnet, süüdistades sind kõiges ja öeldes, et sa ei ole hea õde / vend. Sellisel puhul on tegemist manipulatsiooniga. 

Halb õde / vend on väga kriitiline sinu suhtes. Ta kritiseerib sinu elamist, sinu sõpru, sinu elukaaslast, sinu tööd. Kõike! Mida sa ka ei tee, see ei ole kunagi hea. Ta ei kritiseeri ülesehitavalt, vaid selleks, et tekitada sinus alaväärsustunnet ja teadmist, et sa kunagi midagi teha ei oska. 

Selle asemel, et tunda head meelt oma lähedastega koos olemisest, tunned sa kurnatust peale seda, kui oled oma õe/ vennaga koos olnud. Oma negatiivsusega võtab ta ära kogu su energia. 

 

 

 

 

 

Ta rikub sinu suhteid teistega. Kui sa viid teda kokku oma tuttavatega, siis muutuvad kummalisel kombel su suhted nende tuttavatega pärast halvemaks. Su õde või vend rikub meelega sinu suhteid teistega, lähtudes kadedusest või rivaalitsemisest. 

Ta tekitab sinus masendust. Iga kord, kui sa oled koos olnud oma õe või vennaga, tunned sa masendust, millest sa lahti ei saa.

Ta on egoistlik. Kui sul tema abi vaja on, ei ole tal kunagi aega sinu jaoks. Ta mõtleb alati kõigepealt iseendale ja kui sul on teda vaja, siis tal pole lihtsalt aega.  

Sul on tunne, et ta kontrollib su elu. Tal on alati midagi öelda kõikide su suhete kohta. Tema otsustab sageli sinu asemel ja isegi teeb korraldusi ja otsuseid sinu suhtes su elukaaslasega.

Ta ignoreerib sind. Ta kohtleb sind nagu poleks sa midagi väärt, nagu poleks sul midagi anda, eirab kõiki su tundeid ja arvamusi. See võib teha sageli rohkem haiget, kui kriitika.

Ta ei tunnista su saavutusi ja tegemisi. Sina oled uhke selle üle, mida sa teinud oled, sinu õel või vennal pole aga ainsatki head sõna, vastupidi, ta ütleb, et ta on võimeline paremini tegema, võrdleb ennast ja tekitab sinus mulje nagu sa poleks mitte midagi erilist teinud.

Ta valetab sulle.. Ta ei taha sulle tõtt rääkida selles, mis puutub pisiasjadesse ega räägi ka tähtsamatest teemadest. Ta muudab tõde ja sa ei ole kunagi kindel, kas ta sulle tõtt räägib või mitte. Sa ei usalda teda. 

 



Kommentaare ei ole