{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks sa peaksid andestama inimesele, kes sulle haiget tegi?

    Kõik need, kellele on tehtud haiget teavad, kui raske on andestada. Nii iseendale, kui sellele inimesele, kes se...

 

 

Kõik need, kellele on tehtud haiget teavad, kui raske on andestada. Nii iseendale, kui sellele inimesele, kes selle valu põhjustas. Samas on aga andestamine vajalik selleks, et sa sellest valust vabaneksid ja saaksid edasi elada.


Palju lihtsam on andeks paluda, kui andestada. Sest andestamise protsess hõlmab endas valu uuesti läbi elamist. Inimene, kellel on valus, ta üritab seda unustada, mitte meelde tuletada ja teeb kõik, et seda ei oleks. Ainuke lahendus, mis aitab, on andestada.

1. Eksimine on inimlik

Selle asemel, et visata kivi teiste kapsaaeda, tuleb endale meelde tuletada, et eksimine on inimlik. Me kõik teeme ühel või teisel hetkel vigu.

2. Viha teeb haiget

Armastuse ja vihkamise vahel on üks samm. Eriti raske on andestada inimesele, keda sa oled armastanud.

3. Negatiivsus

Kui sa ei andesta, jätad sa selle kõik endasse ja su alateadvusse jääb negatiivne muster, mis tekitab pessimismi, stressi, masenduse, halvad mõtted... Kõik selle, mis hakkab halba tegema su tervisele ja mõistusele.
 
 
 
 


4. Tee seda, mida sa tahaksid, et sulle tehakse

Kõik me oleme kord palunud vabandust. On siis tegemist suure või väikese asjaga aga me oleme tahtnud, et meile andestatakse selle teo pärast, mida me oleme teinud. Sellepärast, ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse.

5. Minevik

Kui sa klammerdud koguaeg mineviku külge ja seda ikka ja jälle meenutad, oled sa mineviku vang. Selle asemel, et oma eluga edasi liikuda ja luua ilusaid mälestusi, elad sa ikka minevikus.

6. Külgetõmbejõud

Paljudes iidsetes tektsides räägitakse, et me tõmbame ligi seda, millele me kõige rohkem mõtleme. Kui sa tahad, et minevik ei korduks ja su elu paremaks muutuks, siis muuda oma mõtteid.

7. Karma

Karma tuleb meieni hindude ja budistide juurest. Selle järgi järgneb igale teole tagajärg. Andestamine tagab sulle parema ja positiivsema tuleviku.
 
 
 
 


8. Hea omadus

Andestamine on samas hea ja halb. Kui sa andestad kõike salates maha seega iseenda isiksuse, siis võib see sulle kaasa tuua palju kannatusi. Kui sa andestad targalt, siis on see voorus ja märk tarkusest.

9. Rahu hinges

Et leida hinges ja südames rahu, peab suutma andestada. Andestamine vabastab sind koormast, mida sa kannad ja viib sind õnne ja parema elu juurde.

10. Vastutustunne

Isegi, kui seda on raske tunnistada, eriti juhul, kui sulle on väga palju haiget tehtud, siis on ka sinul oma osa selles loos. Sa pead õppima andestama teisele ja iseendale. 

Kommentaare ei ole