{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vannis käimine aitab saledaks saada teaduslike uuringute järgi

Foto : unsplash / Steven Ungermann    Selgub, et soojas vann...

Foto : unsplash / Steven Ungermann

 

 Selgub, et soojas vannis käimine soodustab kaalulangust! 

Kui ometi oleks selline vahend, mis aitab kaalust alla saada ilma, et ise peaks seejuures pingutama ja nii, et samal ajal võiks lausa elu nautida, küll see oleks tore ja kõigile meelepärane. Isegi, kui sellist vahendit veel leiutatud ei ole ja teleka ees hamburgerit süües ka saledaks ei saa, siis on üks vahend, mis on meeldiv ja mis aitab kiiremini kaloreid põletada ning selleks on vann. 

 

Tegemist on tõsise teadusliku uuringuga

Teaduslike uuringute järgi selgub, et vannis käimine aitab kaalust alla saada. See võib tunduda küll natuke kummaline aga tegemist on tõesti tõsiseltvõetava uuringuga, mis viidi läbi Inglismaal Loughbrough' ja Leicesteri ülikooli professorite poolt. Ja uuringu eesmärk oli välja selgitada alternatiivseid meetodeid, mis aitaksid võidelda II tüübi diabeedi vastu. 

 

 


Kas soojas vannis käimine aitab tõesti kaalu langetada? 

Teadlased võrdlesid omavahel soojas vannis käimist ning füüsilist aktiivsust ja jõudsid järgmisele järeldusele: tund aega kuumas vannis (40°) olemine põletab keskmiselt 126 kalorit, mis teeb välja sama energiakulu, kui teha pool tundi kiirkõndi või sõita tund aega jalgrattaga! Selle uuringutöö eestvedaja doktor Steve Faulkner selgitab seda nähtust termilise šokiga, mis leiab aset kehas ühelt temperatuurilt teise mineku jooksul. Dr. Faulkner selgitab, et uuringutöös osalenud inimestel, kes võtsid kuuma vanni, alanes veresuhkru tase keskmiselt 10% rohkem, kui neil, kes tegid füüsilisi harjutusi. 

Kui sa otsisid vahendit, mis aitaks sul kaalust alla saada, siis nüüd on see olemas. Aga ökoloogilistel põhjustel, mis on meile kõikidele teada, ärge vannis käimisega liiale minge.

Kommentaare ei ole