{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjus, miks sa kaalu langetades on nii raske vabaneda kõhurasvast

  Foto : unsplash / Diana Polekhina  Kaalulangetamine ei täh...

 

Foto : unsplash / Diana Polekhina

 Kaalulangetamine ei tähenda sugugi seda, et kogu rasv hakkab ühtlaselt su kehalt kaduma. Näiteks kõhu peal olevalt rasvakihist on väga raske vabaneda. 

Kõhupiirkonda kogunenud rasv on märk stressirohkest elust ja insuliinirestistentsusest. Stressihormooni kortisooli tase tõuseb ärevusega ning selle tõttu ladestub rasv palju kergemini kõhu piirkinda. Lisaks sellele oleneb kõik suurel määral ka sinu eluviisist ning geneetikast. Mõnedel inimestel on kerge vabaneda kõhurasvast, teiste jaoks nõuab see aga tõsiseid pingutusi.  

 

Kuidas siis vabaneda kõhupiirkonna rasvast? 

Selle jaoks mingit imenippi ei ole, sa pead muutma oma toitumist ja vabanema ülekaalust. Söö tervislikult ja väldi selliseid toite, millel on kalduvus kohe rasvaks ladestuda kõhu piirkonda. Samuti on tähtis juua palju vett: mida rohkem vett sa jood, seda paremini aitad sa kehal väljutada mürkaineid. 

Mis puutub spordi tegemisse, siis pinguta üle kõhulihaste harjutustega. Selle asemel tee kardio treeningut ja jõuharjutusi 3 - 5 korda nädalas. 

 

 


Veel nippe

Söö rohkem kiudaineid sisaldavaid toite. Kiudained parandavad seedimist, vähendavad rasvade ladestumist ning hoiavad kõhtu täis. Soovitatav on süüa 30 grammi kiudaineid päevas. Rohkelt kiudaineid sisaldavad ploomid, mandlid, läätsed, täisteraviljad ja köögiviljad. 

Kui sul on harjumus juua puuviljamahlu, siis isegi, kui paljud mahlad sisaldavad vitamiine ning fütotoitaineid, siis kõige rohkem on puuviljamahlades siiski ainult vett ja suhkrut. Puuviljamahlad ei asenda kindlasti puuvilju. Kui sul on kõht tühi ja tahaksid midagi värsket, söö parem üks õun ära. 

Hoiduda tuleks ka rasvase toidu söömisest ent siin tuleb teha vahet heal ja halval rasval. Head rasvad toetavad organismi normaalset funktsioneerimist ning soodustavad kaalu langust. Häid rasvhappeid leidub rasvases kalas, avokaados, pähklites ning seemnetes. 

Samuti võiksid sa rohkem süüa rasva põletava toimega toite nagu kapsas, seller ja rohelised türgi oad. 


Kommentaare ei ole