{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalulangus: põhjused, miks su kaal kuidagi ei lange

  Foto : unsplash / Jamie Street Kaalulanguse juures on harj...

 

Foto : unsplash / Jamie Street

Kaalulanguse juures on harjumustel väga suur jõud. Ja selleks, et oma eluviise paremaks muuta, läheb ajul vaja 21. päeva selleks, et võtta omaks uusi harjumusi. Ja sellepärast ongi sul vaja palju kannatlikkust varuda ning ennast kogu aeg motiveerida. Ära kaota sihti oma silmist. 

Kui sul on tõesti soov vabaneda üleliigsetest kilodest, siis ära söö liiga ruttu. Mida rohkem sa oma toitu mälud, seda parem. Nii saab su kõht täis ilma, et sa sööksid üle. Niipea, kui sa tunned, et enam ei taha, ära sunni ennast taldrikut tühjaks sööma, veelgi parem: söö väikese taldriku pealt. Ka see on võimalus, mis aitab aju ära petta. Sest sageli saab kaalujälgimine alguse just peast ja on kinni meie endi mõtetes. 

 

 

Mis puutub toitumisse, siis pead sa hakkama sööma rohkem selliseid toiduaineid, mis soodustavad rasvade põletamist ja muudavad ainevahetust kiiremaks. Unusta ära saiatooted, riis ja nisujahust makaronid, selle asemel söö rohkem kiudaineid sisaldavaid toiduaineid, mis parandavad seedetööd, puhastavad organismi ning täidavad hästi kõhtu. Rohkelt kiudaineid sisaldavad köögi- ja puuviljad ning täisteraviljad. 

Kui sa oled hakanud trenni tegema, siis ära näe vaeva kätekõverdustega, tee plankseisu, see on see, mis sind kõige paremini aitab. Ning tee trenni, jookse, hüppa, higista selleks, et keha saaks mürkainetest lahti. 



Loobuma pead sa aga magusatest jookidest ja muidugi alkoholist. Kõik magus tegelikult soodustab insuliini taseme tõusu ning tõstab tugevalt veresuhkru taset. 

Ja ära unusta, et köögivilju on kõige parem valmistada aurutatult, nii säilivad kõik vitamiinid ja kasulikud toitained, mis aitavad sul liigsetest kilodest vabaneda. 

Ja lõpetuseks, ära unusta tervislikult ja mitmekesiselt toituda, samas ära kindlasti ennast näljuta, see oleks enese karistamine ja võtaks sinult viimasegi motivatsiooni ära.


Kommentaare ei ole