{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalulangus: mida kujutab endast munadieet?

  Foto : unsplash / Morgane Perraud Kiirdieetide seas on selliseid, mis lubavad ruttu vabaneda liigsetest kilodest. Madalakalorsuse...

 

Foto : unsplash / Morgane Perraud


Kiirdieetide seas on selliseid, mis lubavad ruttu vabaneda liigsetest kilodest. Madalakalorsusega dieedid on siiski väga äärmuslikud ja ei sobi kõigile. Selleks, et mitte oma tervist ohtu panna, tuleks pidada nõu mõne toitumisnõustajaga. 

Üks sellistest dieetidest tuleb meieni otse Ameerika Ühendriikidest, kus ta on kogunud kuulsust juba 40. aasta jooksul. Tegemist on munadieediga. Munadieet, nagu kõik võivad nimest välja lugeda, tugineb keedetud munade söömisele ja on üsna valgurikas, täidab hästi kõhtu ning mis kõige tähtsam, sisaldab vähe kaloreid. Ühesõnaga ideaalne selleks, et kaotada kaalu.

Munadieet seisneb selles, et süüa tuleb 6 keedumuna (aga võib süüa ka rohkem, nii palju, kui isu on) nädalas koos aurutatud köögiviljade või lahja liha (kana, kalkuni)/ kalaga, mis on valmistatud ilma rasvaineta. Samuti on lubatud süüa toorsalatit kõrvale. Ka puuviljade söömine on lubatud. 



Dieedi ajal tuleb juua palju vett ning süüa tsitruselisi suures koguses, mis aitavad kehast mürkaineid väljutada. Keelatud on: suhkur, alkohol, teraviljad ja kartul, piimatooted ning rasvane toit. 

Tänu kõikidele keelatud toiduainetele tuleb öelda, et see dieet ongi äärmuslik, mida tuleks teha ainult lühikese perioodi jooksul, et ära hoida toitainetepuudust, mis võib muuta nõrgemaks immuunsüsteemi. Kindlasti ei tohiks pidada dieeti üle kahe nädala.

Mis puutub tulemustesse, siis munadieeti võib aidata sul kaotada kuni 1000 kalorit päevas. Munadieediga on võimalik kaotada kuni 7 kg 2 nädalaga.

 

 


Näidismenüü

Hommikusöök: 2 keedumuna, 1 tass suhkruta teed, 1 apelsin 

Lõunasöök: ahjus grillitud kala, suvikõrvitsat, greipfruut, tass kohvi või teed ilma suhkrut

Õhtusöök: aedviljasalat, 2 keedumuna, tass teed suhkruta

See dieet ei ole soovitatav inimestele, kellel on terviseprobleeme, samuti rasedatele ja imetavatele naistele. Samuti on soovitatav pidada nõu arstiga enne dieedi pidamist.

Kommentaare ei ole