{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalulangus: kas sa tead, kui palju suhkrut võid sa päevas süüa, kui sa tahad kaalust alla saada

  Foto : unsplash / montatip lilitsalong Selleks, et kaalu l...

 

Foto : unsplash / montatip lilitsalong

Selleks, et kaalu laotada, tuleb kõigepealt välja selgitada, mis on sinu ülekaalu põhjustakas. Ja sageli, kui mitte öelda peaaegu alati, on üks neist põhjustest suhkur ehk siis teise nimetusega süsivesikud sinu toitumises. Kui meie keha vajab süsivesikuid energia saamiseks, siis liiga süsivesikurohke toit tõstab insuliini taset ning soodustab seega rasvade ladestumist. Kõige parem oleks seega reguleerida nii palju, kui võimalik oma igapäevast suhkru tarbimist. 

Aga kuidas seda teha, kui korraga selgub, et suhkrut leidub igasugusel kujul peaaegu kõikides toitudes, mida me sööme? Selles see väljakutse seisnebki. Mitmed dieedid soovitavad täiesti loobuda halbade süsivesikute tarbimisest, et ära hoida kiusatuse tekkimist. Kõige parem oleks siiski see, kui sa katsud ise mõõdukaks jääda ja mitte süüa iga päev rohkem suhkrut, kui vaja. 

 

 


Kui palju süsivesikuid siis võib süüa iga päev? 

Mitmete toitumisnõustajate järgi on kõik kinni koguses ja mõõdukuses, kui sa tahad kaalust alla saada ja ei taha täiesti loobuda süsivesikute tarbimisest. Mitmekesise toitumise raames peaks meie igapäevane toit koosnema 40% süsivesikutest, 30% valkudest, 30% rasvadest ja seda sõltuvalt kalorikogusest. 

Näiteks inimene, kes tarbib päevas 155 kalorit, peaks sööma iga päev 40% süsivesikuid, mis teeb keskmiselt 150 grammi päevas (4 kalorit grammi kohta). Ja alles siis hakkab kaal  langema.

Kommentaare ei ole