{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised toidud aitavad talvel kehakaalu langetada ja mida võib piiramatus koguses süüa

  Foto : unsplash / Jezebel Rose Pühad on läbi saanud, vana ...

 

Foto : unsplash / Jezebel Rose

Pühad on läbi saanud, vana aasta ära saadetud ja kätte on jõudnud jaanuar. Paljud inimesed on võtnud endale eesmärgiks kaalust alla saada ja puhastada oma keha kõikidest mürkainetest. Aga ega see ei olegi nii kerge, sest terve detsembrikuu sai söödud piiramatult piparkooke ja seapraadi. Ega mingit imevahendit kehakaalu langetamiseks ei ole, tuleb ikka ise hakata rohkem liikuma ja jälgida seda, mida sa suhu paned. Ehk siis kõige tähtsamad on nagu ikka toitumine ja sport. Ja rääkides toitumisest tuleks valida eelkõige selliseid toiduaineid, mis soodustavad kaalu kaotust aga mis on samal ajal hea toiteväärtusega ning aitavad sul talvisel ajal terveks ning tugevaks jääda. 

 

 

 

Milliseid toite siis talvel süüa, mis aitaksid kehakaalu langetada? 

Supertoitude seast, mida võib piiramatus koguses süüa kuni kevade alguseni, on muskaatkõrvits, mis sisaldab rohkelt kiudaineid, antioksüdante ja vitamiine ning mis aitab seedimist parandada. Ei maksa ka ära unustada, et muskaatkõrvits aitab alandada vererõhku ning reguleerida kolesterooli taset. 

Ja seejärel ei pääse üle ega ümber ingverist, mis on talvisel ajal sinu parim kaaslane. Ingveriga võid sa kõike valmistada, ta on tugeva põletiku- ning viirusevastase toimega, aitab tugevdada immuunsussüsteemi ning kaitseb igasuguste viiruste eest, mis praegusel ajal ringi liiklevad. Ingver parandab ka seedimist ja aitab üldse igasuguste kõhuhädade vastu.

Ja ära ei maksa unustada ka meie tervisele nii vajalikku C vitamiini, mida sisaldavad tsitruselised. Apelsinid, greipfruut, mandariinid ja sidrun. Valik on suur. 

Rääkides puuviljadest, tuleb kindlasti ära märkida ka õun. Õunad sisaldavad pektiini, tegemist on veeslahustuva kiudainega, mis aitab söögiisu vähendada. 

Brüsseli kapsas on samuti tervisele kasulik, eriti talvel. Sama kehtib ka apteegitilli kohta, mis tekitab kiiresti täiskõhutunde ning aitab puhituste vastu, olles diureetilise toimega. Ja mis kõige tähtsam, apteegitill aitab ka tselluliidi vastu. 

Porrulauk on kalorivaene ja aitab kaalust alla saada ning võidelda edukalt veepeetuse ja tursete vastu.

Kommentaare ei ole