{ads}

HIDE

Viimased

latest

Maailma kõige tervislikumad toiduained

Foto : unsplash / Jodi Pender   Tervise võti peitub suures o...

Foto : unsplash / Jodi Pender

 

Tervise võti peitub suures osas toitumises. Tervislik ja tasakaalukas toitumine tagab terve keha ja terve vaimu. Selleks aga, et tervislikult süüa, tuleb kõigepealt selgeks teha, millised on need toidud, mis on tervisele kasulikud ja kõrge toiteväärtusega. Sest kõik teavad enam-vähem millised toidud on tervisele kahjulikud aga täpselt ei räägita kunagi sellest, millised on kõige paremad toidud, mis annavad jõudu ja hoiavad tervist. 

Harvardi teadlased selgitasid välja, millised on 5 maailma kõige tervislikumat toiduainet. Tegemist on toiduainetega, mida tuleks võimalikult tihti süüa. 

 


Millised on kõige tervislikumad toiduained? 

Loomulikult on kõige tähtsam süüa rohkem looduslähedasi toite, vältida töödeldud, rasvast, magusat ja soolast. Seega unusta ära kõik maiustused, krõpsud ja teised valmistoidud, mis ei ole tervisele kasulikud ning soodustavad kaalutõusu. 

Kõige tervislikemate toiduainete seas on Brüsseli kapsas ehk rooskapsas, mis sisaldab vähe kaloreid, rohkelt antioksüdante ja vitamiine (C, K ja A) ning samuti kaaliumit (südame sõber).

Ka mustikad on väga tervislikud, sisaldades hästi palju antioksüdante, peamiselt just võimsaid flavonoide, mis aitavad võidelda vabade radikaalide vastu ning kaitsta organismi enneaegse vananemise eest. 

Samuti Kreeka pähklid, mis sisaldavad palju kasulikke mineraalaineid. 

Jogurt sisaldab palju vitamiine, kaltsiumit ja fosforit.

Lõhe on hea valgu- ja oomega-3 allikas.

Kommentaare ei ole