{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas talvel sooja saada?

Foto : unsplash /Spencer Backman Tegemist on väikeste ja imelihts...

Foto : unsplash /Spencer Backman
Tegemist on väikeste ja imelihtsate nippidega, mis aitavad naha vahele pugenud külmatundest lahti saada. 

Kas sinul ka kogu aeg jalad ja käed külmetavad? Ja isegi, kui sa oled ennast soojalt riidesse pannud, on sul ikka külm? Siis vaata, mida sa tegema pead.



1. Kanna punast värvi riideid ja osta punane pleed koju

Sest ära unusta, ka külmatunne võib saada alguse peast. Kas sa näiteks tead, miks punane värv käib kokku jõulude ja aastalõpu pühadega? Sest punane värv soojendab juba alateadvuslikult keha ja eelkõige hinge. Seega vali ka kodutekstiilis rohkem punast värvi kangaid ning kanna ise sama värvi rõivaid. 


2. Kasuta soojenduskotti

Mille sa täidad kuuma veega ja võtad endale ligi (kasvõi teki alla magama heites). Parim abiline kõikidele külmavarestele.

 

 


3. Ära unusta niisutavat kreemi

Kui sa ei saa päris täpselt aru, mis seos on niisutaval kreemil ja külmatundel, siis võta teadmiseks, et ka nahk vajab talvel erihoolsust, naha veresooned kipuvad ahenema ja see võib tekitada samuti külmatunnet. 

Peale duši all käimist ära unusta määrida näole ja kogu kehale niisutavat kreemi (ära unusta ka kõrvu, nina, käsi ja jalgu, mis kõige rohkem külmetavad).


4. Ära kanna sünteetilisest materjalist riideid

Selle asemel vali villasest lõngast kampsunid, mütsid, sokid ja sallid, mis hoiavad kõige paremini sooja. Või siis kaÅ¡miir, mohäär või angoora. Samuti annavad hästi sooja velvetist ning siidist riideesemed. 


5. Pane soojalt riidesse, see tähendab ikka mitu kihti

Ühest kampsunist ei piisa, ükskõik, kui sooja kampsuniga ka tegu ei ole. Selle asemel tõmba endale mitu õhemat riideeset selga, mis ei lase külma ligi.

 

 


6. Liigu

Kui sa ainult istud ja telekat vaatad, hakkab sul varsti külm. Mine tee tervisesporti või võimle, see on parim vahend, mis teeb sooja. 


7. Tee sooja jalavanni

Kui sul käed ja jalad tihti külmetavad, siis tee kuuma jalavanni ja pista käed ka vette. Vanni sisse pane rosmariini (võimaluse korral värsket). Pista käed ja jalad ette ja naudi.


8. Joo palju kuuma teed

Kuumad joogid talvel on talvel möödapääsmatud ja aitavad ruttu sooja saada. Külma vastu aitab ka soe kakao.


Kommentaare ei ole