{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas muuta oma immuunsussüsteemi tugevamaks ja olla tervem?

  Foto : unsplash / Ante Hamersmit Meie immuunsussüsteem kai...

 

Foto : unsplash / Ante Hamersmit

Meie immuunsussüsteem kaitseb meid bakterite ja viiruste rünnaku eest. Turgutades oma immuunsust, kaitsed sa oma tervist 


 Maga piisavalt

Väsimus kurnab organismi ja muudab haigustele vastuvõtlikumaks. Spetsialistid on selles suhtes ühel meelel ja kinnitavad, et korralik ööuni (7 - 9 tundi öösel, olenevalt inimesest) aitab viirustele paremini vastu seista. Uni reguleerib tsütokiinide tootmist, tegemist on valkudega, mis aitavad immuunsüsteemil omavahel suhelda.


Liigu

Sest füüsiline aktiivsus stimuleerib immuunsüsteemi. Hoiduda tuleks ainult liiga intensiivsest treeningust, mis tekitab organismis stressi. Näiteks võiksid sa liftiga sõitmise asemel minna järgmine kord trepist üles, autoga sõitmise ajal sõita jalgrattaga, minna ujulasse ujuma jne. 


Söö rohkem tsingirikkaid toite

Tsink on mikroelement, mis alandab hingamisteede haigustesse haigestumise ohtu. Tsink aitab ka lühendada haiguse kulgu ning leevendada sümptomeid. Rohkelt tsinki sisaldavad rupskid, kanaliha ning täisteraviljad.

 

 


D-vitamiin

Paljudel meist tekib talvel D-vitamiini vaegus, kuna D-vitamiini sünteesib nahk peamiselt läbi päikese. Mitmed teaduslikud uuringud on aga näidanud, kui suur roll on D-vitamiinil meie keha kaitsemehhanismide juures. 


Päevakübara ekstrakt

Päevakübar aitab stimuleerida immuunsustn tõstes makrofaagide toimevõimet  (tegemist meie keha kaitserakkudega). Päevakübara ekstrakti tõhusust viiruslike ja bakteriaalsete haiguste raviks ning ennetamiseks on mitmel korral tõestatud. 


Mesilaspiim ja taruvaik

Väike lusikatäis mesilaspiima igal hommikul aitab tugevdada immuunsust. Mesilaspiim sisaldab kõiki B grupi vitamiine, mineraale (tsink, raud, fosfor, kaalium ja räni), antioksüdante, valku ning lipiide, mis tugevdavad keha kaitsevõimet. Taruvaik aga stimuleerib samuti immuunsust, sisaldades tsinki, rauda, mangaani ja C vitamiini. Taruvaik on ka antiseptilise toimega. 



Kommentaare ei ole