{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 toiduainet, mis aeglustavad vananemist

Isegi, kui imerohtu veel vananemise vastu leiutatud ei ole, siis aktiivne eluviis ja enda eest hoolitsemine aitavad kortsude teket enneta...

Isegi, kui imerohtu veel vananemise vastu leiutatud ei ole, siis aktiivne eluviis ja enda eest hoolitsemine aitavad kortsude teket ennetada ja aeglustada vananemist. 


unsplash @ joannakosinska

1. Rasvane kala


Lõhe, heeringas, makrell ja sardiin sisaldavad palju valke ning aitavad võidelda naha vananemise vastu. Soovitatav oleks süüa rasvast kala vähemalt 1 - 2 korda nädalas. Tegemist on külmavee kaladega, mis sisaldavad rikkalikult omega-3 rasvhapet, mis parandab vereringet, ennetab südame-veresoonkonna haiguseid ja kaitseb aju. 




2. Mustikad


Mustikates leidub palju antioksüdante ja C-vitamiini, lisaks sellele sisaldab ta vähe kaloreid. Mustikad aitavad rakke vabade radikaalide kahjustuste eest ning kaitsevad nahka väliste agressioonide eest, nagu saastatus, päike või siis suitsetamine. Mustikad kiirendavad samuti kollageeni tootmist, mis aitab tagada nahale elastsust ja vähendada kortse.


3. Pähklid


unsplash @ tomhermans

Pähklid sisaldavad E-vitamiini, tsinki ja seleeni, kahtlemata on tegemist supertoiduga. Pähklid aitavad võidelda edukalt naha enneaegse vananemise vastu. Soovitatav on süüa peotäis pähkleid iga päev, see kaitseb samuti südant ja alandab halva kolestrooli taset. 





4. Linnumaks

Nii nagu munad, piimatooted ja või, sisaldab maks A- ja B5-vitamiine, mis tagavad vajaliku niiskuse ja elastsuse. 


5. Puravikud



unsplash @ alschim


Seened on tervisele kasulikud, eriti aga just puravikud, mis sisaldavad B grupi vitamiine. Puravike söömine muudab naha pehmemaks ning vähendab vananemismärke.

 

Kommentaare ei ole