{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 nõuannet, mis aitavad kiiremini külmetushaigustest paraneda

  Foto : unsplash / Isabella and Zsa Fischer Kui gripi peami...

 

Foto : unsplash / Isabella and Zsa Fischer

Kui gripi peamised sümptomid (palavik, lihasnõrkus, külmavärinad) püsivad üldiselt paar päeva, siis viiruse tõttu tekkinud suur nõrkus võib jääda püsima lausa mitmeks nädalaks. 

 

Kui sa oled gripist paranemas, pead sa palju puhkama

Gripiviirus põhjustab suure nõrkuse ja väsimuse, mis võib jääda kestma veel kauaks peale tervenemist. Esimene nõuanne olekski kuulata oma keha, magada rohkem ja puhata nii palju, kui võimalik. Niipea, kui sa väsid, heida pikali ja tee väike uinak ka päeva ajal. Ja katsu vähemalt 10 jooksul puhata nii palju, kui võimalik enne kui hakkad tavalise rütmi järgi elama. 

Väsimuse vastu võitlemiseks on mitmeid erinevaid looduslikke vahendeid olemas. Küsige nõu apteegist või looduspoest.  

 

 

Joo palju vett et varustada organismi vajaliku vedelikuga

Viirusnakkuse korral on vaja aidata kehal väljutada mürkaineid organismist. Ja just selle tõttu on vaja piisavalt juua. Kõige parem oleks juua hea kvaliteediga vett, näiteks kergelt mineraliseeritud allikavett. 

Kraanivesi sisaldab sageli liiga palju keemilisi jääke ja nitraati. Mineraalvesi samuti ei ole ideaalne gripi puhul, sest liigne mineraalide sisaldus võib koormata organismi. Kõige parem oleks juua iga päev vähemalt 1,5 l - 2 l vett. Ära samuti unusta juua taimeteed, kuhu sisse võid panna tüümiani, eukalüpti, ingverit ja sidrunit. 

 

Tee läbi vitamiinikuur

Kui sa oled haigeks jäänud, tähendab see seda, et su kurnatud organism ei suutnud kaitsta end viiruste eest. Selleks, et paraneda, pead sa läbi tegema vähemalt 2 - 3 nädalase vitamiinikuuri. Lisaks ära unusta võtta D-vitamiini, mis aitab tugevdada immuunsussüsteemi ning panna uutele haigustele paremini vastu. 

Aga samuti tuleks proovida ka päevakübara ekstrakti ning propolist, mis stimuleerivad immuunsussüsteemi ja mille kuur võiks kesta lausa 4 - 6 kuud. 

Mesilaspiilm ja ženšenn aitavad samuti organismi turgutada. 

Immuunsussüsteemi tööd toetavad ka preparaadid, mis sisaldavad seleeni, tsinki ja C-vitamiini. 

 

 


Söö õiget toitu

Viiruse vastu võitlemine nõuab organismilt palju pingutusi ja energiat. Seega paneb organism end ise "paastule", et hoida kokku oma jõudu ja võidelda paremini viiruse vastu. Kergema ja lahjema toidu söömine aitab piirata organismi energiakulu, mis on seedimisega seotud. 

Selleks, et oma keha paremini aidata, väldi kõiki toite, mis koormavad organismi üle:

  • nisu
  • liha
  • rafineeritud suhkur
  • piimatooted
  • kohv

Eelista selle asemel tooreid ja keedetud köögivilju, kodus valmistatud suppi ning tsitruseid, mis tagavad vajalikke vitamiine ning mineraale.  

 

Lihas- ja liigestevalu leevendamiseks

Selleks, et lihaste ja liigestevalu leevendada, käi tihti vannis ja lisa vannivee sisse paar tilka eeterlikku õli: sidrun-eukalüptiõli, piparmündiõli, rosmariiniõli. 

Kommentaare ei ole