{ads}

HIDE

Viimased

latest

Heaolu : 5 iseloomuomadust, mis tõesti aitavad sul olla õnnelik

  Foto : unsplash / Edu Lauton  Me oleme kõik (vähemalt peaa...

 

Foto : unsplash / Edu Lauton

 Me oleme kõik (vähemalt peaaegu) kogu aeg oma elus õnne otsimas. See aitab meil tõusta rasketel hetkedel, mis võiksid olla veelgi hullemad. Kui sul ei ole seda õnne, mille poole püüelda, siis oleksid su päevad tuhmid ja värvitud. Kui sul on oma elus eesmärgid, mis teevad sind õnnelikuks või rahulolevaks siis on sul vaja ka energiat, et neid ellu viia, vastasel korral võib olukord sind muuta õnnetuks. Õnn on suhteline mõiste, mis on igal inimesel erinev. Mõned leiavad oma õnne teise inimese pilgus, teisi teeb õnnelikuks nende töö. Õnnelikuks võib ka teha mõni teine inimene. Me ei saa olla kogu aeg õnnelikud. Aga neil inimestel, kes suudavad olla enamiku oma ajast õnnelikud, on ühised iseloomujooned. 

Vähemalt kinnitab nii üks teaduslik uurimistöö, mis viidi läbi professor Scott Barry Kaufman'i poolt. Tema uurimistööst selgus, et õnnelikel inimestel on ühised omadused, mille seas on 5 iseloomujoont, mis aitavad neil jääda õnnelikuks. Me kõik oleme võimelised kasutama neid omadusi oma elus. Nende omaduste seas on kaastunne, intellektuaalne teadmistejanu, entusiasm, sihikindlus ja avatud meel. Piisab sellest, kui proovida järele. Entusiasm näiteks ei ole pelgalt loomuomadus vaid lausa eluviis. Palju parem on olla entusiastlikum, kui pessimistlikum. Igaüks on selleks suuteline. 


Entusiasm

Oskus oma tundeid väljendada ongi üks võimalus, mis aitab olla õnnelik. Julge olla entusiastlik ja rõõmusta ka väikeste asjade pärast oma elus. See muudab kogu su elu paremaks. 

 

 

Avatud meel

Avatud meel ja lai silmaring on väga olulised, kui sa tahad õnnelik olla. Mõttevahetused selliste inimestega on rikastavad ning tekitavad heaolu. Kui sa oled liiga kinnine, siis on väga tõenäoline, et sa oled õnnetu. 

 

Intellektuaalne huvi

Mida rohkem teadmisi sa oma ajule annad, seda rohkem sa aju stimuleerid ja seega on sul suurem võimalus olla õnnelik.

 

Sihikindlus

Kui sa oled otsusekindel ja ei anna kunagi alla, elad ilma kahetsusteta ja oled õnnelik, siis on kõik hästi. See puudutab nii era- kui tööalast elu. 

 

Kaastunne

Heasoovlikkus teeb palju rohkem õnnelikuks, kui egoism. Ja seda sa juba tead. 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentaare ei ole