{ads}

HIDE

Viimased

latest

Peojärgne hommik: mida soovitavad spetsialistid, kas parem on kodus uimerdada või minna hoopis trenni tegema

Foto : unsplash / Annie Spratt   Kui sa oled üks neist, kes ...

Foto : unsplash / Annie Spratt

 

Kui sa oled üks neist, kes on otsustanud minna kohe 1. jaanuaril trenni tegema, et uut aastat alustada tervislikult, siis traumatoloogide sõnul on suur viga minna peale peojärgset hommikut kohe trenni tegema. 

Spetsialistid soovitavad sellisel puhul jääda koju ja parandada oma tervist. Ja mitte alkoholiga. Vaid taimeteega, mis teeb maksale head ja mis võiks koosneda näiteks tüümianist, kaneelist ja rosmariinist. Ei ole just kõige lõbusam aga tervisele kindlasti kasulik.

 

 

Selgub, et trenni tegemine peale sellist õhtut, mille jooksul sai palju alkoholi tarbitud, on suur viga. Kuna sellisel puhul ei ole lihased saanud normaalset toitu, on igasuguste õnnetuste oht suurem. Kuna sa oled oma organismi õhtul ära kurnanud, siis pead sa andma oma kehale puhkust. Alkoholi tarbimine koormab kogu organismi ära ja seega on häiritud maksa, südame, aju, mao ja eriti lihaste töö.Mida rohkem alkoholi sa tarbisid, seda suurem on veekaotus ehk siis dehüdratatsioon. Ja kuna alkohol on tugeva tuimestava toimega, siis tehes trenni peojärgsel päeval, võid sa endale liiga teha ilma seda ise märkamata. Ja see pole ainus, mis sind ohustab. Ka halb enesetunne võib iga hetk tekkida (välja arvatud juhul, kui sa jääd korralikult diivani peale ja ei pista oma nina välja).

Kommentaare ei ole