{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nartsissistlik inimene, kes teeb teistele haiget, kuidas teda ära tunda?

Oma elu jooksul kohtame me erinevaid inimesi. Õnneks kõige tihedamini kohtab toredaid ja häid inimesi, kelle seltsis on mõnus olla. Ag...



Oma elu jooksul kohtame me erinevaid inimesi. Õnneks kõige tihedamini kohtab toredaid ja häid inimesi, kelle seltsis on mõnus olla. Aga võib ka juhtuda, et sa kohtud halva, nartsissistliku inimesega, kes tahab sulle haiget teha. Kuidas selliseid inimesi ära tunda?

Nartsissistlik inimene tahab olla teiste poolt imetletud ja tal pole empaatiavõimet. Ta lihtsalt ei saa aru, mida teine inimene tunda võib ja ta ei taha ja ei suuda end panna tema asemele. Tal on raske sinust aru saada ja ta ei mõista sind, kui sa oled rõõmus või kurb. Ta tunneb, et on teistest parem ja liiga hea selleks, et kellelegi oma armastust kinkida ja sellepärast armastab ta tõeliselt ainult iseennast. Aga ta võib väita, et armastab kedagi ehkki ta on võimetu seejuures tundma selle inimese vastu seda tunnet.


Ta ei kiindu mitte kellessegi, sest tema jaoks asendamatuid inimesi pole olemas. Oma sõbrad ja tuttavad valib ta omakasu järgi ja tavaliselt kuuluvad tema tutvusringkonda ainult sellised inimesed, kellel on elus teatud positsioon ja kes võivad talle ühel või teisel moel kasulikud olla. Kui ta mõnel põhjusel mõnda inimest enam ei vaja, siis muutub ta mürgiseks ja teeb kõik, et suhteid katkestada.

Selline inimene tundub pealtnäha alati enesekindel aga tegelikult selle pealiskesta all on ta haavatav. Tal võib olla puudust enesekindlusest tegelikult või ei suuda ta oma eesmärke ellu viia. Kriitikat ei talu ta hoopiski mitte ja solvub kergesti.

Talle meeldib olla ümbritsetud neist, kes teda imetlevad ja teda kiidavad. Ta tahab, et kõik teda imetleksid. Talle ei meeldi, kui talle vastu hakatakse ja vaieldakse. Kui sa tema otsusega rahul ei ole, siis ta vihastab ja ei kontrolli ei oma tegusid ega sõnu. Kujutage siis ette nartsisstlikku inimest, kellel on kogu võim ja voli.

Armastuses on temaga raske hakkama saada, tavaliselt on tal halb iseloom. Ta vajab enese kõrvale kaaslast, kes tema ego kõditaks ja ülistaks teda pidevalt.

Enda kõrvale tahab ta ilusat, rikast või hea positsiooniga inimest. Kui sa seda kõike ei ole, siis on ta rahul, kui saab sind maha jätta. Just sellepärast vahetavad nartsissitlikud inimesed tihti elukaaslast. Kui ta just ei leia elukaaslast, kes suudab teda välja taluda aga seda juhtub väga harva, sest suhtel temaga pole normaalset tulevikku. Kui see suhe ka kestaks, kannataks tema elukaaslane tema halva iseloomu all.



Esimesel pilgul tundub nartsissitlik inimene sümpaatne ja tore. Kui sa aga lähemalt teda tundma õpid, siis näed sa midagi tema juures, mis on hirmutav. Ta võib tarvitada sinu kallal verbaalset vägivalda, jätta sind hooletusse või sind alandada, kõike seda selleks, et tunda end sinust paremini.

Üldiselt on olemas kahte sorti inimesi, kes sellise inimese enesele elukaaslaseks valivad. Nartsissitlikke inimesi tõmbavad teenistusvalmid ja tagasihoidlikud inimesed, keda ta saa lihtsalt ära kasutada. Teise nartsissitliku inimesega võivad nad aga teineteist vastastikku ära kasutada.

Nad võivad kiinduda teisesse omasugusesse, et parandada oma elu või kuulsust. Ent kahe nartsissitliku inimese suhe on raske ja keeruline, sest nende ego ja raske iseloom takistavad sellel suhtel areneda. Tülid on nende vahel tormilised ja vägivaldsed. Ja mitte kumbki ei mõtle sellele, mida teine inimene tunda võib. Nad on ise samaaegselt ohvrid ja süüdlased.

Kui ta aga peaks leidma oma ellu hea ja lahke inimese, siis kasutab ta teda ära ja pigistab ta tühjaks nagu sidruni kogu energiast ja kaastundest. Enamikel kordadest lõppeb selline suhe siis, kui nartsissitlik inimene on saavutanud oma eesmärgi ja rahulolu.

Tema elukaaslane lõpetab haiget saanuna, ära kasutatuna ja halvasti kohelduna, äärmuslikel juhtudel ka vaimselt hävitatuna. Ja sellepärast on tähtis ruttu nartsissitlik inimene ära tunda ja temaga mitte end siduda.

Kui sinu elukaaslane kontrollib su elu ja ei tunne empaatiat, pead sa midagi ette võtma. Vastasel korral hävitab ta sind aeglaselt ja võtab sinult eluisu.

 

Kommentaare ei ole