{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas peale pühi hea välja näha?

  Foto : unsplash / Mathilde Langevin Liigne alkohol, vale t...

 

Foto : unsplash / Mathilde Langevin

Liigne alkohol, vale toitumine ja stress ei tee nahale head.

Aastalõpupühad ja sellega kaasnevad liialdused söögilauas teevad suurt kahju meie nahale ja seega kannatab selle all väljenägemine. Nahk muutub punaseks ja nägu muutub ümaramaks - need on tavalised esimesed märgid, mis annavad märku ülesöömisest. Õnneks võid sa ise midagi ära teha, et seda olukorda päästa. Mida siis teha, et isegi pühade ajal ilus välja näha? 


Valmista end ette

Selleks, et ilus välja näha, pead sa varakult hakkama oma naha eest hoolitsema. Enne pühi söö võimalikult tervislikult ja piira alkoholi tarbimist. Selle asemel joo palju vett. Ja selleks, et hoida jumet värskena, tuleb sul piisavalt magada.

 

Niisuta oma nahka

Pühade ajal joo palju vett. Kahe pokaali veini vahel joo kindlasti paar klaasi vett. Su neerud ja nahk on sulle selle eest tänulikud. Sest mida rohkem toksiine ja mürkaineid organismi ladestub, langeb keha niiskuse ja esmavajalike toitainete tase. Isegi, kui nahk on keha suurim organ, on see viimane, mis saab selliseid esmavajalikke toitaineid nagu hapnik ja vesi. Sellepärast muutubki nahk alkoholi tõttu tuhmiks ja jumetuks pikemaks ajaks, sest alkohol takistab naha varustamist esmavajalike toitainetega. 


Söö toite, mis sisaldavad palju C-vitamiine

Peale pühi lõpeta igasugune maiustamine ning söö rohkem C-vitamiini ning antioksüdante sisaldavaid puuvilju, mis kaitsevad nahka, soodustavad kollageeni tootmist ja muudavad naha ilusaks ja säravaks. 

 

 

Tee trenni enne suurt söömist

Selleks, et mitte suurt kahju oma nahale teha, katsu teha enne suuremat söömist trenni. Teaduslikud uuringud on näidanud, et peale spordi tegemist toitume me tavaliselt tervislikumalt. 

 

Söö peale pühi toite, mis sisaldavad rohkelt antioksüdante

Selleks, et puhastada keha kõikidest mürkainetest ja turgutada oma nahka, valmista endale roheline smuuti, mis sisaldab rohkelt antioksüdante. Näiteks võid sa valmistada smuuti spinatilehtedest, ananasssist, spirulinast ja valgupulbrist.  


Ära tee liiga äärmuslikke dieete

Peale pühi ei tohiks hakata end kohe näljutama, selle asemel söö tasakaalukamalt, ära joo alkoholi ning liigu palju.

 

Hoolitse naha eest õieti

Kõige tähtsam on valida õiged hooldusvahendid, mis kaitsevad ja hoiavad su nahka. 

 

Ära unusta vitamiine

A, C, E ja K vitamiinid on ilusa naha jaoks väga vajalikud!

 

 



 

 

 

 

 






Kommentaare ei ole