{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis toimub sinu kehaga, kui sa sööd liiga palju rammusat toitu

  Foto : unsplash / Jed Owen Aastalõpupühadega kaasneb p...


 

Foto : unsplash / Jed Owen

Aastalõpupühadega kaasneb paratamatult suur ülesöömine. Rasvane seapraad, verivorstid, sült ja lugematud hõrgutised katavad meie jõululauda. Sageli ei võta me aega puhkamiseks ja istume ühest peolauast teise. Mida see aga tervisele teeb? Keha ei ole harjunud nii palju kaloreid korraga tarbima üheainsa söögikorra ajal ja liigne toit võib tekitada seedeprobleeme. 

Peolauad on sageli nii ilusad, et tekitavad juba vaadates isu, mille tõttu me sööme ikka rohkem, kui vaja. Ja seda suurel määral ka tänu tarbitud alkoholile. 

Seedesüsteem kannatab selle all kõige rohkem ja seega on enam, kui tõenäoline, et sul tekib juba söömise ajal raskustunne. Sa sööd palju ja liiga ruttu, sa ei võta aega mälumiseks ning su magu peab kõik välja kannatama, kuni ta enam vastu ei pea.

 

 

Peale suurt söömaaega võib tekkida rammestus. Sest ülesöömine võtab omajagu aega ning on tegelikult üsna kurnav, võttes energiat ära. Seedimine võtab sellisel puhul rohkem aega ja selle tõttu võid sa tunda lauast tõustes suurt väsimust. Sa ei pea isegi muretsema, kui sul korraga uni peale tuleb, sest see on täiesti normaalne, kuna sa oled oma organismi täiesti ära kurnanud selle suure söömisega.

Ja kõige lõpuks kannatab ka nahk, andes teada, et sa oled söönud rohkem, kui vaja. Alkohol ja rammus toidu tõttu laienevad naha veresooned ning see soodustab igasuguste punnide, vistrike ning teiste nahaprobleemide teket.

Kommentaare ei ole