{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus : vaata, milline kõhutüüp sinul on ja kuidas sellest vabaneda

  Foto : unsplash /Towfiqu barbhuiya Ütle, milline kõht ...

 

Foto : unsplash /Towfiqu barbhuiya

Ütle, milline kõht sinul on ja meie ütleme, mida sa tegema pead, et sellest vabaneda...

Kui sa tahad saada ilusat lamedat kõhtu endale, siis sa pead kõigepealt teada saama, miks ja kuidas rasv su vöökohale ladestub. Ja kindlaks määrama, milline kõhutüüp sinul on. Sest kõhukesi on erinevaid, igal ühel on erinev tekkepõhjus ja see tõttu nõuab erinevat lähenemist. Suur kõht ei teki ainult liigse söömise tagajärjel, vööpiirkonna rasvapadjandi tekkele on ka teisi põhjuseid. Selleks, et kindlaks teha, milline on sinu kõht, piisab sellest, et sa vaatad peeglisse ja vaatad ise järele. 


Millised on erinevad kõhutüübid?

Seega, kui su kõhuke on pigem ümara kujuga, siis tõenäoliselt ladestub rasv kõige rohkem just sellesse piirkonda. Sa ei toitu tervislikult ja oled rohkem istuva, kui sportliku eluviisiga. Selleks, et sellisest kõhust vabaneda, pead sa oma eluviisi ümber korraldama. Sa pead hakkama rohkem liikuma ja sporti tegema, sööma tasakaalukamalt ja eelistades rohkem toiduaineid, mis sisaldavad vähem rasva, suhkrut ja soola.

 

 

Kui su kõht on tihti pealelõunal punnis, siis võib juhtuda, et tegemist on lihtsa aerofaagiaga ehk siis sa neelad alla liiga suure koguse õhku päeva jooksul. See aga omakorda põhjustab mao laienemist ning kõhupuhitusi. Selline nähtus leiab aset söömise, joomise ja rääkimise ajal aga võib tekkida ka mõningate allergiate tõttu. Et probleemile lahendust leida, tuleb võtta söömiseks rohkem aega ja vältida neid toiduaineid, mis võivad põhjustada puhitusi (gluteen, pärm, piimatooted, alkohol, gaseeritud joogid...). 

Kui su kõht rippuv ja altpoolt ümaram, võivad sellel erinevad põhjused olla: sa oled äsja sünnitanud või teed liiga intensiivset trenni või ei ole su toitumine kõige mitmekülgsem. Kui sa teed liiga palju sporti, siis peaksid sa tempot natuke maha hakkama võtma ja muutma oma menüüd mitmekesisemaks.

Ja siis on veel üks kõhutüüp, mida kutsutakse stressikõhuks. Seda on hästi lihtne ära tunda, sest tegemist on punnis kõhuga ning rasvaga, mis koguneb naba ümber. Sellisest kõhust on kõige raskem vabaneda, sest see tähendab, et sa pead vabanema ja lahti saama kõigest sellest, mis tekitab sinus masendust ja paneb sind muretsema. Seega katsu leida vahendeid, mis aitavad sul oma stressi maandada.

Kommentaare ei ole