{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 harjumust, mis inimestele ei meeldi ja kuidas neist lahti saada

    Neid harjumusi, millest on parem lahti saada, on väga palju. On ka hoiakuid, mis ei ole ühiskonnas vastuvõe...

 


 
Neid harjumusi, millest on parem lahti saada, on väga palju. On ka hoiakuid, mis ei ole ühiskonnas vastuvõetavad. Seega, kui keegi tahab olla õnnelik ümbritsedes end heade inimestega, siis on parem olla mitte liiga enesekeskne.




Sest halvad harjumused võivad viia üksinduseni või panna sind ja teisi end halvasti tundma. Ja sellest on kahju aga tegelikult oleme me kõik vähemalt kord elus olnud halvad kellegi vastu isegi, kui seda pole tehtud kavatsetult.

Millised on aga need 11 harjumust, mis teisi inimesi eemale peletada ja kuidas neist lahti saada?
 
 

EGOISM


Pole vähimatki kahtlust selles, et meie maailmal läheks palju paremini, kui inimesed oleksid omavahel tähelepanelikumad ja hoolivamad. Üks väike heategu võib tuua kaasa palju head ja aitab sul olla ümbritsetud inimestest, keda sa armastad. Sest inimestel on tänu oma loomusele vaist ja nad tunnetavad, kui sa teed midagi omakasust või omakasupüüdmatusest. Ja pelgalt sellepärast, et inimesed alati seda vaistu ei kasuta, ei tasu sul ka neid ära kasutada.


Selleks, et elada õnnelikku elu pead sa õppima elama ja koos olema teiste inimestega, see tähendab saama lahti sellest osast iseendast, kes alati omakasu peal väljas on.
 
 

REETMINE

Reetmine on valik. Mitte viga. Mitte vabandus. Kui sa oled otsustanud reeta ja kui sa oled suutnud kedagi reeta, siis vähemalt ära arva, et see inimene on loll.

Võta teadmiseks, et see inimene usaldas sind palju rohkem, kui sina seda iialgi väärisid. Ole parem, kui lihtne kalts. Ära tee selliseid häbematusi lihtsalt sellepärast, et sa suudad ja võid seda teha. Ära peta, ära reeda, ära tee sohki. Ole aus eelkõige iseenda vastu ja siis kõikide teise vastu. Tee häid asju. Sest kui sa oled sina ise - mitte see, kes teisi petab ja teistele haiget teeb - alles siis saad sa õnnelikuks.
 
 

KADEDUSE TUNDMINE KÕIGI VASTU, KES ON EDU SAAVUTANUD


Kadedus on inimese loomulik osa. Isegi, kui me kinnitame, et rõõmustame teiste edu pärast, siis kusagil hingepõhjas tunned sa ikka väikest torget, on ju? Õnneks ei maksa seda aga väga tõsiselt võtta. Me kõik oleme unistanud suhtest mõne kuulsusega või teenida sama palju, kui mõni teine.

Aga ole kannatlik... kadedus pole just parim valik. Õnn koputab kõigi uksele, kes aga tahavad ja ootavad. Parim, mis sa teha võid, on ise õnne provotseerida tehes teisi enda ümber õnnelikuks.
 


KRIITIKA SÜDAMESSE VÕTMINE


Kriitika ei ole ego jaoks lihtne aga ometi on just kriitika see, mis aitab elus edasi minna. Kuidas sa saadki midagi õppida või millest sa saad õppida, kui keegi sulle ei ütle, mida sa halvasti oled teinud? 

Seega, kui keegi sulle ütlebki midagi, mida sa just kuulda ei taha, siis mõtle vähemalt järele - äkki sellel inimesel on õigus? Nõuandeid tasub alati kuulata, ükskõik mis valdkonda nad siis ka ei puuduta.
 
 

OHVRI MÄNGIMINE

Ohvri mängimine ei ole sulle just väga hea ega kasulik. Mitte sellepärast, et sa kogu maailmale tahad oma probleeme kurta ja selgeks teha, et sina ei ole süüdi, ei pea kogu maailm sinu vastu olema kaastundlik ja mõistev. Parem on, kui sa tunnistad ka need korrad, mil sa oled ise eksinud ja näed neid kordi, kui sa oled rumalalt käitunud.

On ju tõsi? Inimesed eelistavad sada korda neid, kes vastutavad oma tegude eest selle asemel, et tulla nutma ukse taha ja hädaldama kinnitades, et nemad pole süüdi...
 
 

MINEVIKU KETRAMINE

Vigade ja eksimustega on raske ja keeruline leppida. Loomulikult on raske unustada halvasti lõppenud suhet või töökohta, kus sind meeleheitele aeti.

Aga kõige olulisem peale selliseid suuri läbikukkumisi on võtta sealt parimad õppetunnid ja jätta halvad mälestused minevikku. See aitab paremini elus edasi minna selle asemel, et pidevalt kahetseda ja end süüdistada.
 
 

MÕISTA TEISTE ÜLE KOHUT NEID TUNDMATA

Meil kõigil on kalduvus teistest rääkida ilma, et me isegi teaksime, kes nad õieti on. See on inimlik muidugi aga tegelikult väga rumal. Igal inimesel on oma eripära, mis muudab ta just selleks ainulaadseks ja huvitavaks inimeseks.

Seega, kui sulle meeldib klatšida või kritiseerida kellegi välimust, sest ta näeb nii eriline välja või käib ta imelikult, siis parem ära tee seda. Õpi teda parem tundma ja alles siis ütle, mida sa temast arvad.
 
 
 

AINULT HALVAD MÕTTED

Olgem ausad, väsitav on rääkida inimesega, kes näeb maailma liiga pessimistlikus ja halvas valguses. Kujutad nüüd ette, et sa tahad veeta ilusa päeva, lähed mõnele sõbrale külla ja kuuled ainult, kui halb kõik on ja kuidas see kõik veel lõppeb.

Pole vaja lisada, et sellised inimesed tüütavad lõpuks kõik teised ära ja jäävad sageli üksi. Sa ju ei taha olla selline, ega ju? Palju parem on õppida nägema asju paremas valguses, olla optimistlikum ja elada nii, nagu iga uus päev oleks parim.




KAASTUNDE PUUDUMINE JA JULMUS

Muidugi ei ela me kaisukarude maailmas aga julmuse ja kaastunde puudumisega ei tohi leppida. Et ühiskonnas õnnelik olla, peab olema eelkõige avatud, mõistma teiste raskusi ja mitte käituma nii nagu sul oleks kõigest ükskõik.

Ole mõistev ja hea teiste vastu.
 
 

SA EI JULGE TEGUTSEDA

Meile kõigile meeldiks muidugi, et see, mida me teeme, on hea. Elus aga ei ole alati seda õiget inimest, kes sulle ütleb, et sa teed valesti või õieti.

Usalda oma sisetunnet rohkem, usalda oma ideid ja plaane ja kui on õige aeg, siis räägi teistele.
 
 

LIIGNE PERFEKTSIONISM JA KANGEKAELSUS

Muidugi on võimalik, et kõik läheb nii nagu sa seda soovid, et elu on rahulikult voolav jõgi, et asjad on alati oma kohal... aga see on tegelikult teistele väsitav ja kurnav.

Ära ole liiga perfektsionist, lase elul mõnikord lihtsalt olla ja ära muretse nii palju. Küll sa näed, kui palju head see teeb!
 
 

OMA TÕELISE ISIKSUSE VARJAMINE

Kui sul on harjumuseks oma tõelise palge varjamine, siis ilmselt kardad sa teistele näidata oma halbu ja häid külgi. Aga see, mis on sinu tugevus, ongi ju see, mille pärast sa oled ainulaadne ja erinev.

Ära varja end enam maski taha, näita oma isiksuse ilu ja küll sa näed, elu on palju ilusam ja lihtsam nii!

Ole teistele avatum ja ela lootusega, et kõik on võimalik!






"é"

Kommentaare ei ole