{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks meestel kaob kaal kiiremini kui naistel

  Foto : unsplash / i yunmai Oled sa juba koos oma elukaaslasega dieeti pidanud? Kui jah, siis ilmselt ei jäänud sul märkamata, et tema kaal...

 

Foto : unsplash / i yunmai

Oled sa juba koos oma elukaaslasega dieeti pidanud? Kui jah, siis ilmselt ei jäänud sul märkamata, et tema kaal kadus palju kiiremini, kui sinul. Ja tegelikult on üldse nii, et dieeti pidades ei tasu kunagi võrrelda enda tulemusi teiste omadega. Iga inimene on erinev ja selle tõttu on ka ainevahetus kõikidel erinev, mõnel kiirem ja teisel aeglasem. Aga sellest hoolimata tundub, et meestel kaob tavaliselt kaal kiiremini, kui naistel. 

Sellele on aga väga lihtne seletus. Meeste ja naiste kehaehitus on erinev. Ja meestel on tavaliselt kiirem ainevahetus juba tänu sellele, et neil on rohkem lihaseid, kui naistel. Lihased aga põletavad kiiremini rasva ja seega kulutavad mehed rohkem energiat, kui naised. Lisaks sellele koguneb meestel tavaliselt rasv vööpiirkonda ehk siis kõhu peale. Kaalu kaotades hakkab rasv kõigepealt kaduma just kõhu piirkonnast. Kuna kõhurasv aga ladestub tähtsate organite ümber, siis kaalu kaotades aktiveerub ainevahetus ja kehakaal kaob kiiremini. Naiste puhul ladestub rasv aga puusade, reite ja tuharate ümber ja kui rasv sellest piirkonnast kaduma hakkab, ei mõjuta see suurel määral ainevahetust. 

Liigsetest kilodest vabanemine on alati tervisele kasulik, sest ülekaal põhjustab suuremat südame-veresoonkonna haiguste riski ja diabeeti.

Seega aga ei tohi end kunagi võrrelda oma kaaslasega kaalu langetades, sest mehed ja naised lihtsalt on erinevad.

2 kommentaari