{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalulangus : miks talv on hea periood selleks, et kiiresti ja kerge vaevaga liigsetest kilodest vabaneda

  Foto : unsplash / Clique Images Kas talvel on palju kergem kaalu kaotada? Selgub, et nii see on. Vähemalt on see kõige parem aeg selleks, ...

 

Foto : unsplash / Clique Images

Kas talvel on palju kergem kaalu kaotada? Selgub, et nii see on. Vähemalt on see kõige parem aeg selleks, et tegelda spordiga. Nimelt on mitmed erinevad uuringud tõestanud, et külm aitab kiiremini kaloreid põletada. Seega ruttu dressid jalga ja jooksma või siis tee kiirkõndi värskes õhus külma ilmaga. 

Tehes külma ilmaga trenni, kulutab keha rohkem energiat, mitte ainult treeningu jaoks, vaid ka selleks, et hoida keha soojas. Matkajate peal läbi viidud uuringud näitasid, et kui õhutemperatuur jäi  - 9° ja -5° vahele, põletasid nad umbes 30% rohkem kaloreid, kui need, kes matkasid soojemate õhutemperatuuridega. 

Ainult, et kui külmal ajal trenni tegemine põletab rohkem kaloreid, siis probleem seisneb selles, et koos sellega tõuseb ka sageli söögiisu. Tänu kõikidele vintsutustele äärmuslikus tingimustes, otsib keha nüüd võimalust, kuidas end paremini tunda. Ja see käib tihti läbi toidu. Mitmete ekspertide sõnul põhjustab trenni tegemine talvisel perioodil muutusi hormoonides, mis kontrollivad söögiisu.

Kommentaare ei ole