{ads}

HIDE

Viimased

latest

Võimas viiruste - ja külmetushaiguste vastane jook

  Foto : unsplash / David Mao Sügisel hakkab immuunsuse tase...

 

Foto : unsplash / David Mao

Sügisel hakkab immuunsuse tase langema samal ajal, kui puud kaotavad lehti. Vähene päike ning külmemad ilmad muudavad organismi nõrgemaks ning vastuvõtlikumaks viirustele ja hooajalistele külmetushaigustele. 

Musta leedri marjad aitavad aga tugevdada immuunsussüsteemi ja keha kaitsevõimet. Must leedripuu on rahvameditsiinis alati kõrgelt hinnatud olnud, tuleb aga ära märkida, et selle puu lehed ja toored marjad on mürgised. 

Musta leedripuu marjad on aga viiruste - ja põletikuvastase toimega. Samuti öeldakse, et musta leedripuu marjad aitavad hingamisteede haiguseid ravida ning on väga tõhusad nohu ja köha raviks. 

 

 

Leedrimarjad aitavad organismi mürkainetest puhastada kiiremini läbi naha ja uriini, tugevdades samal ajal keha vastupanuvõimet viirustele. 

Nimelt on leedipuu marjad diureetilise toimega, aidates kehal toksiinidest puhastada ning alandades gripiga kaasnevat palavikku samaaegselt. Flavonoidid, mida leedripuu marjad sisaldavad, puhastavad aga hingamisteid.

Teaduslikud uuringud on näidanud, et gripi ja nohu korral aitavad leedripuu marjad sümptomeid leevendada.

Külmetushaiguste vastane retsept musta leedri siirupiga:

Koostisained: 

  • 1 sl musta leedri siirupit
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl mett
  • tass vett
  • kaneeli

 Kuumuta vesi keetmistemperatuurini. Seejärel võta pott tulelt ja lisa siirup, sidrunimahl, mesi ja kaneel. Sega korralikult. Sa võid seda jooki juua soojalt või külmalt, nii nagu ise soovid. 



 



Kommentaare ei ole