{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mahlane šokolaadikook Domino küpsistega

  Vaja läheb: 16sl suhkrut* 4dl jahu 1,8dl kakaod (mõru) 1,5tl küpsetuspulbrit 1tl soola 2tl vanillisuhkrut 2 muna 2,2dl piim...

 



Vaja läheb:

16sl suhkrut*
4dl jahu
1,8dl kakaod (mõru)
1,5tl küpsetuspulbrit
1tl soola
2tl vanillisuhkrut
2 muna
2,2dl piima
1,1dl õli
2,2dl keevat vett
10-15 Domino küpsist (kreemiga pool)
0,75+0,75tl soodat

Glasuur:

113g sulavõid
1,6dl kakaod (mõru)
2dl suhkrut*
0.8dl piima
1tl vanillisuhkrut

Kreem:

0.8dl vahukoort
2tl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
10-15 Domino küpsist (ilma kreemita)



Põhjade jaoks
-kuumuta ahi 175 kraadini ning vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivorm (kui on kaks tükki, siis vooderda mõlemad). Tee Domino küpsised pooleks, nii et ühele poolele jääks kreem. Aseta koogivormi põhja kreemiga küpsised nii, et kreemine pool jääks ülespoole. Sega kokku kuivained (suhkur, jahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur). Lisa munad, piim ja õli ning mikserda umbes kaks minutit. Nüüd lisa tainale äsja keema läinud vesi, tainas muutub hästi vedelaks. Vala pool tainast teise kaussi ning lisa ainult ühte kaussi 0,75tl soodat ja sega hoolikalt läbi (kui on 2 ühesuurust küpetusvormi, siis lisa 1,5tl soodat korraga kogu taignasse ning vala tainas kahte koogivormi). Küpseta põhja umbes 30-35 minutit, kontrollides küpsust puutikuga. Kui tiku külge tainast ei jää, on kook valmis. Nüüd lisa 0,75tl soodat ka teise kaussi ja küpseta teist põhja sama moodi, 30-35 minutit. Lase põhjadel jahtuda.




Glasuuri jaoks- sulata või ja sega kakao, suhkru, piima ja vanillisuhkruga (lihtsam on segada miksriga). Kui glasuur tundub liiga paks, võid soovi korral veidi piima juurde lisada. 

Kreemi jaoks- vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Purusta üle jäänud kreemita Domino küpsised peenikeseks puruks (köögikombainis või näiteks nuia või puulusikaga) ning lisa ettevaatlikult segades vahukoorele.

Kui koogipõhjad on jahtunud aseta alumiseks koogipõhjaks põhi, kuhu lisasid kreemiga Domino küpsised, sealjuures oleks hea, kui küpsised jääksid ülespoole. Määri kreem koogipõhjale ning tõsta peale teine põhi. Veidi jahtunud glasuur vala koogile ning aja ühtlaselt laiali, ka äärtele. Soovi korral võid koogi kaunistada Domino küpsistega. Enne serveerimist lase koogil tunnike või kaks külmkapis seista, et kreem jõuaks veidi taheneda.

*Suhkur on selline asi mida igaüks paneb maitse järgi, nii et suured maiasmokad võite täitsa julgelt suhkrut juurde panna.



Retsept on pärit Liina Luukase blogist, algartikkel asub SIIN.
Avaldatud autori loaga

Kommentaare ei ole