{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks kolme last on palju kergem kasvatada, kui ühte

Foto : unsplash / Jessica Roskowicz    3 lapse vanemad on ve...

Foto : unsplash / Jessica Roskowicz

 

 3 lapse vanemad on veendunud, et mitme lapse kasvatamine on kokkuvõttes palju lihtsam. 

Põhjused, mida nad välja toovad, on järgmised.

 

1. Sa oled teadlik sellest, mida tähendab lapsevanemaks olemine

Esimese lapse sünd on alati täiesti uus sündmus värskete lapsevanemate elus, kes peavad harjuma uue elukorraldusega. Iga järgmise lapsega aga see olukord paraneb ja kõik muutub lihtsamaks, sest sa tead juba, mis sind ees ootab. Sa oled aastate jooksul muutunud enesekindlamaks ja saanud targemaks ise.


2. Sul on palju lihtsam abi paluda

Esimese lapsega ei julge vanemad sageli abi paluda teistel kartusest, et nad ei ole piisavalt head lapsevanemad, piisavalt pädevad jne. Järgmiste laste sünniga see olukord muutub. Ja samuti on koormus suurem. Sellepärast julgevad emad rohkem paluda lähedaste abi laste hoidmiseks.

 

3. Sa oled enesekindlam ja targem

Muidugi on lapsed erinevad aga kui sul on 3 last, siis tekib sul tunne, et sa tead enam-vähem kõike laste kohta ja saad nendega väga hästi hakkama. Sa tead, mida teha, kui laps on haige, sa tead, mida teha, et ta paremini magama jääks jne. Esimese lapsega muretsevad värsked lapsevanemad liiga palju ja otsivad interneti kaudu nõuandeid oma muredele. Kolmanda lapsega sa enam ei torma foorumise iga kord nõu küsima ja tead juba ise, mida teha.

 

 


4. Sa tead juba, et nagunii sa ei saa magada

Mõnedel lapsevanematel on vedanud ja nende lapsed magavad terve öö ilma ärkamata. Teised lapsed jälle ärkavad mitu korda öö jooksul ja nutavad palju. Kolmanda lapsega sa juba tead, et see kõik on mööduv ja varsti saad sa taas terve öö magada. 


5. Sa ei pea otsima lapsele mängusõpru

Ainsa lapsega tegeled sa kogu aeg. Loed talle raamatuid, mängid temaga, laulad koos temaga. Tegeled temaga ja tunned end süüdi, kui ta peab üksi koju jääma. Kolme lapsega sa ei pea aga igale ühele nii palju tähelepanu pöörama. Sa lased neil omaette mängida ja nii ongi parem. 


6. Sul on alati üks lastest, keda appi paluda

Ikka on hea, kui lapsed ka aitavad kaasa kodus ja koristavad oma tuba või aitavad süüa teha. Ja suuremad lapsed võivad edukalt aidata väiksemaid hoida. 



 

Kommentaare ei ole