{ads}

HIDE

Viimased

latest

Külmetushaiguste ennetamiseks ja immuunsuse tugevdamiseks

  Foto : unsplash /Isabella and Zsa Fischer Üks Inglise arst...

 

Foto : unsplash /Isabella and Zsa Fischer

Üks Inglise arsti tuli välja teatega, et sellel aastal on inimesed eriti vastuvõtlikud kõikidele külmetushaigustele. Ta nimetab selle aasta külmetushaigusi eriti nakkuslikuks. Mõned inimesed väidavad lausa, et neil pole kunagi nii suurt nohu veel olnud. Dr. Philippa Kaye soovitab erinevaid võimalusi, mis aitavad sul külmetushaigusi ennetada ning turgutada oma immuunsust.


Oma immuunsuse turgutamiseks ära unusta C-vitamiini ja väldi töödeldud toitu

Ära unusta ka, kui tähtis on magamine ja puhkamine praegusel perioodil. Sest just magamine aitab turgutada immuunsust päris palju. Seega tervislik uni aitab stimuleerida immuunsüsteemi, mis suudab paremini vastu panna haigustele. Uni tagab terve organismi parema funktsioneerimise.

Selleks, et mitte haigeks jääda, tuleb valida paremini oma toitu. Sest just toit aitab tugevdada sinu organismi vastupanuvõimet. Mõned toidud muudavad immuunsust nõrgemaks ning vastuvõtlikumaks välistele ärritustele. Nii on lugu näiteks töödeldud toiduga. Seega tarbi praegusel perioodil vähem vorstitooteid, liiga soolast toitu ning maiustusi.

Töödeldud toit sisaldab liiga palju lisaaineid, soola, rafineeritud suhkrut, värvaineid, mis muudavad immuunsüsteemi nõrgemaks. 

 

 

Kõik toiduained, mis sisaldavad aga palju C-vitamiini, on praegu eriti olulised. Kõigepealt on nad antioksüdantse toimega ning aitavad pidurdada rakkude vananemist, samal ajal stimuleerides keha immuunkaitset. Selleks, et immuunsüsteemi turgutada ning kaitsta talviste probleemide eest, söö musta rõigast, suvikõrvitsat ja paprikat. Samuti kiivit ja eksootilisi puuvilju. Need tagavad sulle elujõudu ja energiat. 

Ära unusta ka, kui tähtis on juua palju vedelikku. Kui su kehas piisavalt vedelikku, siis ei suuda ta haiguste vastu võidelda. Ka talvel tuleb juua vähemalt 1,5 liitrit vett päevas selleks, et terveks jääda. Vesi aitab toitainetel paremini imenduda ja väljutab mürkaineid. 

Samuti tuleb palju liikuda, iga päev oleks hea kõndida vähemalt pool tundi selleks, et turgutada oma immuunsust. Liikumine aitab parandada vereringet ning tõstab immuunrakkude taset. Ning alandab seejuures hingamisteede haiguste riski 40% võrra.

Kommentaare ei ole