{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas raha teeb õnnelikuks ehk vaata, milline on kõige ideaalsem palk teaduslike uuringute järgi

  Foto : unsplash / Marten Bjork Raha eest õnne osta ei saa ...

 

Foto : unsplash / Marten Bjork

Raha eest õnne osta ei saa ja selleks, et õnnelik olla, ei ole raha vaja. Aga kui raha on, siis on ka hea olla, kas pole? Raha eest võib osta šokolaadi ja lubada endale mugavat elu. Ja õnn on ka nendes asjades natuke peidus, kas pole? 

Milline on aga ideaalne palk, mis aitaks olla õnnelik? 

Mõned aastad tagasi viis Purdue ülikool läbi uuringu, mille käigus uuriti 164 riigi elanikke ning palkasid. Nende hinnangud olid järgmised: ideaalne aastapalk peaks jääma 49 000 - 61 200 euro vahele. Need aga, kes teenisid rohkem ehk siis üle 65 000 euro aastas, ei tundnud enam nii suurt rahulolu oma eluga. 

San Diego ülikooli teadlased avastasid aga, et õnnetunne kasvab võrdselt koos palgatõusuga kuni teatud piirini, milleks on taas 75 000 eurot aastas.

 

 

Probleem seisneb muidugi selles, et ei saa võrrelda seda, milline on elu 65 000 eurose aastapalgaga Türgis või siis hoopis Singapuris. Seega on raske määrata ühtset palka, mis aitaks kõikide õnnele kaasa. 

Raisin UK tegi selle põhjal oma uurimistöö, piirdudes 20 kõige õnnelikuma maaga maailmas (Luksemburg, Soome, Taani, Šveitsi, Island, Madalmaad, Rootsi, Iiri, Singapur, Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Austria, Saksamaa, Kanada, Belgia, Inglismaa, Prantsusmaa, Uus-Meremaa ja Itaalia). 

Ja nende uurimistööst selgub, et inimesed oleksid palju õnnelikumad, kui nad teeniksid aastas 70 000 eurot. 


 



Kommentaare ei ole