{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks juuksed välja langevad

  Foto : unsplash / Baylee Gramling Keskmiselt kaotab üks na...

 

Foto : unsplash / Baylee Gramling

Keskmiselt kaotab üks naine 100 juuksekarva päevas, mõnikord aga rohkem. Vaata, millistel põhjustel juuste väljalangemine muutub kiiremaks.

Juustega ette tulevaid probleeme on 3 : juuste katkevus, hõrenemine ning juuste väljalangemine. Mis põhjustab juuste väljalangemise? 


Vitamiinipuudus 

Vitamiinidest ja mineraalidest vajavad meie juuksed kõige rohkem B12 vitamiini ning rauda. Samuti hoiab juukseid tervete ja ilusatena tervislik ja mitmekülgne toitumine.


Mõned ravimid

Antidepressandid ja ravimid, mis aitavad kõrge vererõhu vastu, võivad põhjustada juukste väljalangemist. 


Sa kannad juukseid tihti patsis

Mõned soengud võivad põhjustada juustes stressiseisundit. Kui sulle meeldib aga juukseid kinni hoida, siis kasuta vähemalt selliseid juuksekumme, mis juukseid kaitsevad nagu näiteks siidist juuksekumme.


Sa kasutad liiga tihti kuumtöötlemisvahendeid

Kõige parem oleks üldse mitte kasutada sirgendajat, fööni ja lokitange. Kui sa aga muidu ei saa, siis vähemalt kasuta spetsiaalseid hooldusvahendeid, mis juukseid kaitsevad.

 

 


Sa harjad juustes olevad sõlmed katki

Juuste kammimist ja harjamist tuleb alati alustada altpoolt. Harjata tuleb aga õrnalt, kasutades korralikku juukseharja.


Sa kuivatad juukseid puuvillast rätikuga

Kuiv rätik on märgade juuste vastu halastamatu, kui sa peaksid rätikuga oma juukseid hõõruma. Ainult mikrokiust rätikud ei kahjusta juukseid.


Sa kannatad stressi käes

Tugeva stressi tõttu võivad juuksed hakata välja langema.


Sa sünnitasid hiljuti

Tegemist on hormoonidega, mis aitasid sul kogu raseduse ajal hoida juukseid kasvufaasis. Peale sünnitust hormoonide tegevus tasakaalustub ning see võib põhjustada mõni kuu peale sünnitust olulist juuste väljalangust.


Sa värvid oma juukseid tihti

Ja juuste värvimine kahjustab juukseid.


Kommentaare ei ole