{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõige parem meetod, kuidas saada kaalust alla

Foto : unsplash / Arek Adeoye    Jalgsi kõndimine on kasulik...

Foto : unsplash / Arek Adeoye

 

 Jalgsi kõndimine on kasulik nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Ideaalne lahendus neile, kes soovivad regulaarselt oma keha treenida aga kes ei saa endale lubada liiga suurt koormust. Lisaks sellele aitab jalgsi kõndimine vabaneda ka üleliigsetest kilodest.

Kõndimine põletab rasva ning aitab kaloritest saada. Tunni ajaline kõndimine tempos 5 km/ tunnis võimaldab põletada ligi 240 kalorit. 

Jalgsi kõndimine on eriti tõhus aitamaks kaasa kõhurasvast vabanemise juures. Selle põhjal läbi viidud teaduslik uuring, mille tulemused avaldati ajakirjas Physical Activity and Nutrition, tõestas, et jalgsi kõndimine, 3 korda päevas 12 nädala jooksul, andis väga häid tulemusi, eriti vanemate naiste juures. 

Seega on võimalik lihtsalt jalgsi kõndides saledaks saada. Arvesse peab võtma ainult paari asjaolu. 

 

 

Kõndima peaks vahelduva rütmiga

Kiires rütmis kõndimine aitab kehal rutem rasva põletada. Mida kiiremini sa kõnnid, seda rohkem sa kaloreid põletad. 

Selleks, et kõndimisest kasu saada ning üleliigsetest kilodest vabaneda, pead sa hakkama kiiremini käima. Kiires rütmis ja tempokas kõndimine aitab kehal põletada ladestunud rasva ning seega kaotada kaalu.

Lisaks sellele räägivad numbrid ise enda eest: kõndides 6 km/tunnis, põletad sa 300 kalorit. 

Kõndides 7 km/ tunnis, põletad sa 360 kalorit. 

Mida kiiremas rütmis sa kõnnid, seda rohkem kaloreid sa põletad.

Mõned treenerid soovitavad isegi kõndida vahelduvas rütmis. Kõndida nii kiires rütmis, kui võimalik 30 sekundi jooksul, seejärel 30 sekundi jooksul aeglasemalt jne. 

Varieerudes oma kõndimise rütmi ja lisades koormust, muudad sa südamerütmi kiiremaks ning põletad rohkem kaloreid. Ja see aitab sul lisakilodest vabaneda.

 

 

Lisaks sellele võid sa kasutada lisaraskuseid kõndimisel

Eelis on see, et kõndimine muutub natuke vaevanõudvamaks, südamerütm muutub kiiremaks ning keha tugevamaks, ka kõhupiirkond saab sellest oma kasu (eriti, kui sa otsustad kasutada raskusvööd kõndimise ajal). Kui muud ei ole, võta parajalt raske seljakott selga. 

Samuti ära unusta, et mida rohkem sa kõnnid, seda rohkem hakkab keha rasvavarudest varusid otsima selleks, et sulle vajalikku energiat tagada.

Soovitatav on ka kõndida rohkem väljas värskes õhus, kui spordisaalis. Väljas kõndides ei ole maastik alati ühetasane. 

Kõik üles ronimised kallakutelt ja nõlvadelt panevad su keha rohkem kaloreid põletama. Lisaks sellele saad sa nii ilusad jala- ja seljalihased. 



Kommentaare ei ole