{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus : 9 toiduainet, mis muudavad ainevahetust aeglasemaks spetsialistide sõnul

Foto : unsplash / i yunmai   Kui me tahame oma ülekilodest l...

Foto : unsplash / i yunmai

 

Kui me tahame oma ülekilodest lahti saada, siis hakkame tavaliselt rohkem sööma rohelist ja tegema trenni aga hoolimata kõikidest oma pingutustest kaovad kilod vaevaliselt. Paljudel võtab see tahtmise üldse ära midagi teha ja lüüakse käega. Tegelikult on aga nii, et kaalukaotamise juures on tähtis ka hoolitseda oma ainevahetuse eest. Sest isegi paljud tervislikud toiduained ei ole lihtsalt meile kasulikud. Ja tänu nende söömisele püsivadki lisakilod nii visalt. 

 

 


Millised toiduained muudavad ainevahetust aeglasemaks? 

Kõigepealt tuleb meelde tuletada, et iga inimene on erinev ja igal inimesel on oma ainevahetus, mida ei saa võrrelda teistega. Samuti oleks hea rääkida arstiga enne dieediga alustamist. Aga sageli piisab väikestest muutustest oma toitumisest selleks, et vältida ainevahetuse aeglustumist. Näiteks ära tarbi enam alkoholi liiga tihti. Uuringud on näidanud, et alkohol alandab keha võimet kaloreid põletada 73%. Teine uuring näitab, et need toiduained, mille kloororgaaniline tase on liiga kõrge, aeglustavad ainevahetust. See tähendab, et tuleb vältida pestitsiide sisaldavate toiduainete söömist. Ka taimeõlid kipuvad häirima metaboolset hormonaaltalitlust. Praetud toidud samuti pidurdavad ainevahetuse funktsioneerimist. Praadimise käigus kasutatav rasv sisaldab vähe hapnikku ja võib rikkuda täiesti ainevahetuse ära. Ja lõpuks, valged süsivesikud, mida töödeldud toidud sisaldavad, muudavad ainevahetust nõrgemaks.

 

 


Ainevahetuse aeglustumine : töödeldud toidud

Me teame seda, et töödeldud toitudest pole midagi hullemat. Selliseid toite süües ei tea me kunagi, mida nad sisaldavad, kui palju suhkrut ja soola nendes toiduainetes on. Seega võimaluse korral tuleks süüa vähem töödeldud toite, mis sisaldavad vähe toitaineid ning mille koostisained aeglustavad ainevahetust. Limonaadid ja magusad joogid sisaldavad liiga palju fruktoosi. Magusained aeglustavad märkimisväärselt meie ainevahetust. Poes müüdavad mahlad sisaldavad sageli liiga palju suhkrut. Ja nii nagu jogurtites olev suhkur, põhjustavad nad liiga suurt veresuhkru kõikumist ning tekitavad suurema isu suhkrurikaste toodete järgi. Ja lisaks teevad meie ainevahetusele liiga teraviljabatoonid. Seemned, mida nad sisaldavad, on küll tervislikud, aga liiga suur suhkrusisaldus muudab ainevahetust aeglasemaks. 



Kommentaare ei ole