{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised toidud kahjustavad neere?

Foto : unsplash / Robina Weermeijer    Neerud on elutähtsad ...

Foto : unsplash / Robina Weermeijer

 

 Neerud on elutähtsad elundid, ilma milleta organism ei saa igapäevast tööd jätkata. Neerud vastutavad kehavedelike tagamises organismis ning jääkainete väljutamises. Lisaks sellele reguleerivad neerud vererõhku. Selleks, et neerude eest hoolitseda, tuleks vältida või piirata mõningate toitude tarbimist.


Alkohol

Alkohol kahjustab neerude tööd ja tänu sellele ei suuda neerud enam nii tõhusalt verd filtreerida. See probleem avastatakse kahjuks sageli liiga hilja. Krooniline neerupuudulikkus on aga pikaajalise neerude kahjustuse järel tekkinud neerufunktsiooni langus. 


Suhkur

Rafineeritud suhkrut leidub paljudes valmistoodetes. Liigne suhkru tarbimine nõuab suuremat neerude tööd ja võib põhjustada neerukivide teket. 

 

 

 


Magusad joogid

Regulaarne limonaadide ja muude magusate karastusjookide tarbimine võib tõsta kroonilise neerupuudulikkuse riski. See oht on veelgi suurem naiste puhul, kes tarbivad lahjasid jooke. 


Sool

Lisaks sellele, et liigne soola tarbimine kahjustab südame tervist, takistab ta ka neerude normaalset funktsioneerimist. Liigne soola tarbimine tõstab vererõhku, mis omakorda kahjustab neerude verevarustust ja pärsib vere filtreerimist.


Krõpsud ja soolased küpsised

Nad sisaldavad liiga palju soola ja mõjutavad seega neerude tööd.

Kommentaare ei ole