{ads}

HIDE

Viimased

latest

Homme, 26. mail, särab taevas superkuu

  Foto : unsplash / Altinay Dinc 26. mai täiskuud tuntakse k...

 

Foto : unsplash / Altinay Dinc

26. mai täiskuud tuntakse ka lillede ja istutamise täiskuuna. Ja juba teist korda sellel aastal on tegemist superkuuga. Sest nii nagu aprillikuus, asub kuu sellel hetkel oma perigeel ehk siis kõige lähedasemas punktis meie planeedile. Ja just selle tõttu paistab ta palju suurema ja säravamana, kui tavaliselt. 

Lisaks sellele leiab selle superkuu ajal aset ka täielik kuuvarjutus. Seda nähtust tuntakse ka punase kuu või verekuu nime all, tegemist on harvaesineva sündmusega, millega on seotud palju uskumusi. 

Verekuu ehk punase kuu nimetuse all tuntuks saanud täiskuu ajal on tegemist tegelikult täieliku kuuvarjutusega. Tegemist ei ole väga haruldase nähtusega, sest see leiab aset vähemalt kahel korral aastas. Selleks, et punane täiskuu aset võiks leida, peab kuu olema oma perigeel ehk siis maale kõige lähedamal olevas punktis ja olema täiesti joondunud maa ja päikesega, nii et ta jääks maa varju. 

 

 

Kui kuuvarjutus hakkab lõppema ja kuu väljub varjust, sellel hetkel võtab ta punaka varjundi. See on üsna muljetavaldav nähtus, mis tekib tänu päikesevalguse murdumisele ja hajumisele maa atmosfääris, mis sellel hetkel laseb läbi ainult punaseid kiiri. 

 

 

Alates antiikajast seostatakse verekuud igasuguste üleloomulike uskumustega. Mõned peavad seda maailmalõpu endeks, teised kasutavad verekuu energiat igasuguste rituaalide täideviimiseks. Paljud usuvad, et punast verekuud saadab müstiline energia. 

Ka astroloogilise külje pealt on see sündmus märkimisväärne, sest kolme väga olulise taevakeha joondumine ning teiste planeetide seis samal ajal taevakaardil võib mõjutada otsuseid, mida me sellel ajal langetame. Parem on hoiduda igasuguste elu muutvate otsuste vastu võtmisest praegusel hetkel.

Meie verekuud ei näe, küll aga võivad teda imetleda osad läänes elavad Põhja-Ameerika ja Aasia elanikud ja ka seal on võimalik seda imetleda ainult 15 minuti jooksul. 

 

 

Aga sellest hoolimata on kuu energia mitmekordselt võimas 26. mail. 

Tänu päikese, maa ja kuu asendile tõotab kuu lõpp üsna aktiivne tulla. Eriti Skorpioni ja Kaalude jaoks. Sest maikuu superkuu leiab aset Amburi märgis. Ambur on tulemärk, mis sümboliseerib vaimset ja intellektuaalset arengut, sageli seostatakse Amburit ka viha ja solvumistundega. 

Kui sa oled sündinud oktoobris või novembris, siis on parem lükata kõik olulised jutuajamised edasi. Katsuge mitte ärrituda praegusel perioodil. 

Täiskuu on ka väga hea aeg selleks, et jätta kõik eelmistel nädalatel juhtunud halb selja taha ning teha lõpp minevikuga. 


Kommentaare ei ole