{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, millist hooldust su näonahk tegelikult vajab

Foto : unsplash / Anastasiia Ostapovych      On sul mõnikor...

Foto : unsplash / Anastasiia Ostapovych

 

 

 On sul mõnikord tunne, et isegi parimaid näohoolduse vahendeid kasutades ei näe sa mingeid muutuseid? 

Võib-olla peitub põhjus selles, et sa ei kasuta neid vahendeid, mis on mõeldud just sinu nahale. Iga nahatüüp vajab erilist hooldust ja spetsiaalseid vahendeid, mille abil oma nahk ilusaks muuta.

Enne ükskõik millise kreemi ostmist pead sa teadma, milline nahk sul on. Ja tuletame meelde, et nahatüüpe on 4 : normaalne, kuiv, rasune ja kombineeritud.


Milline on sinu nahatüüp? 

Igat nahatüüpi iseloomustavad omad kindlad märgid. 

Normaalne nahatüüp on see, millest me kõik unistame: sile, pehme ning probleemideta. Poore -  mis toodavad naha niisutamiseks just vajaliku koguse rasu aga ei pane nahka läikima - ei ole näha.

 

 

 

 

 

Kuiv nahk on üldiselt tuhmi jumega, õhuke, väikeste pooridega.

Rasune nahk on tihti läikiv tänu suurele rasueritusele. Nahk on kahvatu ja nahapoorid nähtaval. 

Kombineeritud nahatüüp on kuiva ja rasuse naha segu. T-tsoon on ala näo piirkonnas, mis on tavaliselt rasune, samal ajal, kui ülejäänud näoosa on kuiv. 


Rasuse naha hooldus

Erinevalt levinud arvamusele peab rasust nahka puhastama õrnalt. Liiga tugevalt puhastades rasu eritus tõuseb. Seega ära kasuta koorijaid ja eelista pigem näopuhastuseks mõeldud seepi.


Kuiva naha hooldus

Kuiva naha puhul ei vaja su nahk vett, vaid rasva.

Eelista rikkalikke kreeme, mis niisutavad põhjalikult. 

 

 

 

 


Kombineeritud naha puhul

Selline nahk nõuab erilist hooldust. Kasuta näohoolduseks mõeldud seepi, mis on niisutava toimega ja mis ei ärrita rasust nahapoolt. Ning kasuta toitvat ning kerge tekstuuriga näokreemi, mis toidab ideaalselt kuiva nahapoolt ja ei tekita punne. 


Normaalse naha jaoks

Kui sul on normaalne näonahk, siis pole sul vaja erilist hooldust kasutada. Näohoolduse seep ja tavaline niisutav kreem on täiesti piisavad.


Kommentaare ei ole