{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milliseid toiduaineid sa peale 40. eluaastat enam süüa ei tohiks?

  Enamik inimesi on teadlikud sellest, et vananedes kehal on kalduvus kaloreid alal hoidma ja sellepärast on vaja rohkem pingutada, ...

 

Enamik inimesi on teadlikud sellest, et vananedes kehal on kalduvus kaloreid alal hoidma ja sellepärast on vaja rohkem pingutada, et säilitada hea füüsiline vorm. Ja see tuleb sellest, et vanusega ainevahetus aeglustub. Sellepärast on oluline peale 40. eluaastat tarbida vähem kaloreid. Vananedes lihasmass väheneb, see omakorda tähendab seda, et liiga kalorirohke toit läheb rasvaks, selle asemel, et energiat toota.

Loomulikult on kõige parem kogu elu jooksul õppida tervislikult toituma aga eriti oluline on see just sellel eluetapil. Sellepärast tuleb õppida vältima teatud toiduaineid, et vältida liigseid kilosid, mida hiljem raske on maha raputada.

1. Sojakaste

Sojakastmel on omapärane hea maitse ja seda kasutatakse tihti köögis toidu valmistamise juures. Nii süütu, kui ta pealtnäha ka ei paista, sisaldab sojakaste väga palju suhkrut ja naatriumsoola, mis kuhjuvad neerudesse ja liigestesse.
 
 
 
 
 
 
 


2. Köögiviljakonservid

Isegi, kui poes müügil olevad juurviljakonservid on maitsvad ja alati hea ruttu võtta, sisaldavad nad mürgiseid aineid tänu marinaadile, mille sees neid konserveeritakse ja koosneb suures osas suhkrust ja soolast. Sa võid arvata, et toitud tervislikult, sest sööd ju niimoodi köögivilju aga tegelikult selline säilitusviis tagab sulle lisakaloreid.

3. Light joogid

See petlik sõna light on üsna eksitav joogipurkidel. Isegi olles light, sisaldab ka selline jook palju suhkrut ja kofeiini, rääkimata fosforist ja karboksüülhappest.

4. Maitsestatud jogurtid.

Maasika- või banaanijogurt võib tunduda hea ideena aga see on hea ainult juhul, kui sa valmistad oma jogurti kodus. Poes müügil olevad jogurtid sisaldavad väga palju suhkrut ja rikkalikult kaloreid.

5. Rosina- pähkli müsli.

Kui sa hommikusöögiks müslit armastad, siis eelista pigem kaerahelbeid. Mõned müslid sisaldavad liiga palju kaloreid, suhkrut ja naatriumi.
 
 
 
 
 
 


6. Maapähklivõi

Üle 40. aastastel inimestel ei ole soovitatav regulaarselt maapähkli võid süüa. Loomulikult on maapähkli võil tervisele ka kasulikke omadusi, näiteks soodustab ta lihaste kasvu ja aitab võidelda südamehaiguste vastu. Aga tegemist ei ole imerohuga. Üksainus teelusikatäis sisaldab sadu kaloreid. Kujutad sa ette, kui palju kaloreid sisaldab siis terve saiaviil, mille sa paksult maapähkli võiga määrid? Ja kõik need kalorid lähevad rasvaks, mis kuhjub su kõhukesele ja puusadele.

7. Margariin

Margariini ei soovitata üldse kasutada aga eriti juhul, kui sa oled juba üle 40. aastane, sest tõenäoliselt teeb ta su lihtsalt haigeks. Margariin sisaldab liiga palju halbu rasvasid, mis takistavad rakukudede head hüdratsiooni. 

8. Koogid-tordid

Kui sa sööd kodus valmistatud koogikesi, ei tee nad sulle palju halba. Aga poes müügil olevad koogid sisaldavad halbu rasvu ja liiga palju suhkrut, mis tekitab kiiresti ülekaalu.

9. Rämpstoit

Krõpsud, friikartulid, hamburgerid... nimekiri on pikk. Kõik nad sisaldavad liiga palju säilitusaineid, maitsetugevdajaid ja naatriumi, mis ei ole head ei nahale, südamele ega maole, rääkimata kahjust, ms nad su kaalule teevad.

Seda, mida sa sööd, on näha sinu juustest, nahast, lihastest ja liigestest. Kahjuks mitte keegi ei lähe nooremaks. Peale 40. eluaastat märkame me, et keha reageerib teistmoodi toidu suhtes, mida sa sööd. Valides tervisliku, rikkalikult mineraalaineid ja vitamiine sisaldavaid ning kalorivaeseid toite jääd sa terveks ja tugevaks.

Söö tervislikult, söö hästi!


Päikest kõigile! :)













Kommentaare ei ole