{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada kaalu peale 40. eluaastat?

  Ilmselt oled sa tähele pannud, et peale 40. eluaastat ainevahetus aeglustub, see tähendab et sa võtad palju kergemini kaalus juurde ...

 

Ilmselt oled sa tähele pannud, et peale 40. eluaastat ainevahetus aeglustub, see tähendab et sa võtad palju kergemini kaalus juurde ja sul on palju raskem oma üleliigseid kilosid kaotada. See kõik on seotud mitmete erinevate kehas aset leidvate muutustega. Sealhulgas mängivad rolli toitumisharjumused, hormoonid, aktiivsusetase ja viis, mismoodi kehal on tavaks rasvu ladestada. Õnneks on olemas mõned vahendid, mis aitavad ka siin kaalu kaotada või kontrolli all hoida.

1. Ole aktiivsem ja vähenda päevast kalorite kogust.

Sellesse vanusesse jõudnud inimesed on vähem aktiivsema eluviisiga, kui 20-aastased ja seetõttu vajavad nad vähem kaloreid. Seetõttu on vaja vähendada kaloritekogust. Siin aitab kaasa toitumispäeviku pidamine, kuhu oleks hea kõik kirja panna, mis sa päeva jooksul suhu pistad ja arvutada kokku kalorite hulk.

2. Söö õhtul vähem.

Need inimesed, kes ei söö 2-3 tundi enne magamaheitmist, suudavad palju kergemini kaalu kaotada, kui need kes söövad õhtust hilja ja kellel on harjumuseks veel hilisõhtul näksida.
 
 
 
 
 



3. Söö köögi- ja puuvilju.

Sest need sisaldavad rohkem toitaineid ja vähem rasvu ning kaloreid, kui liha, teraviljad ja piimatooted. Lisaks sellele aitavad nad hoida palju kauem täiskõhutunnet.

4. Söö tervislikult.

 Ã„ra kasuta liiga palju rasvaineid toidutegemise juures. Selle asemel, et praadida toitu rasvas, küpseta seda ahjus.

5. Ära joo alkohoolseid jooke ja magusaid limonaade.

Selle asemel joo puhast vett või ilma suhkruta teed.
 
 
 
 




6. Leia aega trenni tegemiseks.

Töö, kodu ja pere kõrvalt pole alati aega leida trenni jaoks. Ent selleks, et üleliigsetest kilodest lahti saada tuleb sul hakata selle peale mõtlema. Reserveeri vähemalt kaks ja pool tundi iga nädal selleks, et end liigutada, selleks sobib hästi ka kiirkõnd, sa ei pea minema just jõusaali. Ja piisab paarist nädalast, et saada häid tulemusi. Jõusaal on aga samuti ettenäidustatud selleks, et põletada rohkem kaloreid ja toniseerida lihaseid.

7. Valva oma kilpnääret.

Kui sa sööd tervislikult ja liigud piisavalt, ent sellest hoolimata ei saa oma üleliigsetest kilodest lahti, siis kontrolli oma kilpnääret. Kilpnäärme probleemid puudutavad 5% inimestest. Lisaks sellele, et kilpnääre takistab kaalu kaotust, põhjustab ta ka liigeste ja lihastega seotud valusid, väsimust ja depressiooni.

Ära unusta ka vältida stressi, magada piisavalt ja olla positiivne.


Päikest kõigile! :)





Kommentaare ei ole