{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised toiduained on kõige mürgisemad toitumisnõustajate sõnul

  Foto : unsplash / Virginia Long   Mõned pealtnäha täiesti...

 

Foto : unsplash / Virginia Long

 

Mõned pealtnäha täiesti tavalised toiduained võivad tervisele ohtlikud olla, eriti siis, kui neid valesti valmistatakse. Vaata, millised toiduained on toitumisspetsialistide sõnul kõige mürgisemad. Mõned neist on isegi surmavalt mürgised.

 

Rabarberi lehed

Rabarberi tervislikkuse kohta on vastakaid arvamusi. Kõik ilmselt teavad, et rabarberi lehed on mürgised ja neid ei sööda ei toorelt ega keedetult. Rabarberi lehed sisaldavad toksiini, mis võib põhjustada hingamisteede häireid, krampe ja isegi koomat. Rabarberi punases varres toksiine ei ole, küll aga leidub seal oksaalhapet, mis võib tervisele ohtlik olla. Oksaalhapet on küll ka teistes taimedes aga raberberis leidub seda palju rohkem ja suures koguses võib ta ohtlikuks saada. 

 

Kirsi- ja ploomikivid

Luuviljaliste seemned olenemata viljast, on tervisele ohtlikud.  Nimelt sisaldavad nad ühte organismile ohtliku toksiini: mürgist sinihapet. Ainuüksi seemnete lutsutamine paneb juba tervise ohtu. Seega söö ainult vilju ja viska kohe seemned minema.

 

 

 

 

 


Vesi

Jah, see ilus läbipaistev vedelik ei olegi nii süütu nagu paistab... Liigsel tarbimisel võib vesi tervise ohtu seada. Liigse veejoomise tagajärjeks võib olla eluohtlik veemürgitus, mis võib kaasa tuua ajukahjustuse. Liiga suur veekogus häirib aju elektrolüütide tööd, kuni tõsisematel juhtudel viies tõsise kahjustuseni. Kui arstid soovitavad juua 1,5 liitrit vett päevas, siis on sellel oma põhjus.


Maitsev akipuu

 

Foto : unsplash / Elite Inception / Flat-Rate GFC Monthly

 

Akipuu vili - mis see veel on? Akipuu vili pärineb Jamaikast ja kasvab puu otsas. Vilju ei sööda värskelt. Nimelt sisaldab akipuu vili palju hüpoglüstiini, tegemist on tervise jaoks ohtliku mürgiga, mis võib põhjustada oksendamist või isegi koomat tõsisematel puhkudel. Viljade tarbimiseks on vaja olla kannatlik ja oodata, kuni viljad ise avanevad. 

 

 

 

 

 

 

Muskaatpähkel

Ka muskaatpähkli liigne tarvitamine võib tervist ohtu seada. See võib kaasa tuua hallutsinatsioone, iiveldust, südamepekslemist ja südametöö seiskumist tõsisematel puhkudel. Mõnede spetsialistide sõnul on muskaatpähkliga liialdamisel sama mõju, kui amfetamiinil.


Maapähklid

Foto : unsplash / Vladislav Nikonov

 

Me kõik sööme aeg-ajalt maapähkleid ja peame neid tervislikuks, väga vähesed teavad, et maapähklid võivad toiduallergia puhul tervise täiesti ohtu seada. 


Pihlakamarjad

Pihlakamarju ei tohiks palju toorelt süüa, kuna nad sisaldavad parasorbiinhapet, mis võib tekitada oksendamist või kõhulahtisust.


Seened

Mõned seened on ohtlikult mürgised, seega peab seeni enne korralikult tundma, kui minna neid korjama. 







Fugu

Fugu on Jaapani delikatess, mille söömine võib olla eluohtlik. Tegemist on kalaga, mille maksa ja unasarju ei tohi kindlasti süüa, kuna need sisaldavad eluohtlikku mürki tetrodotoksiini; mis halvab lihased.


Maniokk

Foto : unsplash / Annie Spratt

 

Maniokijuur on väga populaarne Aafrikas, Lõuna-Ameerikas ja Aasias. Maniokk on kõrge toiteväärtusega taim, mida ei tohi toorelt süüa. Maniokk sisaldab tsüaniidi, mis neutraliseerub alles peale keetmist.






Kommentaare ei ole