{ads}

HIDE

Viimased

latest

Hiina uus aasta: 2021. aastat valitseb Metallpühvel

Foto : unsplash / Ridwan Meah     Mõne päeva pärast on ...

Foto : unsplash / Ridwan Meah

 

 

Mõne päeva pärast on algamas Hiina uus aasta. Vaata, kust see tuhandete aastate tagune traditsioon on alguse saanud ja milliseid pidustusi selle puhul organiseeritakse.


Kuidas Hiina uue aasta algust välja arvutatakse? 

Hiina uue aasta alguse ja Kevadefestivali traditsioon on üle 4000. aasta vana. Sellel aastal tähistatakse seda reedel, 12. veebruaril. See märgib ära Pühvli (või Härja) aasta alguse ning sellega lõppeb Metallroti aasta, mis sai alguse eelmise aasta 25. jaanuaril. 2022. aastal algab uus aasta 1. veebruaril. Kuupäev ei ole sama igal aastal, sest seda arvutatakse välja Hiina kuukalendri järgi: aasta esimene päev peab algama teise noorkuu ajal peale talvist pööripäeva ja enne kevadist ekvinoktsiumi faasi. 

 

 

 

 

 

2021. aasta uus aasta tuleb töötegemise tähe all.

See aasta on töötegemise aasta. Hiina astroloogia järgi on 2021. aasta Metallpühvli aasta. Pühvel sümboliseerib aga jõudu ja allumatust. Pühvel kutsub meid mõtlema oma tegude tagajärgedele, oma eesmärkide tulemustele, mida me saavutada tahame enne, kui hakkame tegutsema. Metall sümboliseerib otsuseid, reegleid, korda, paindumatust. Järgmistel kuudel tuleb teha tööd selleks, et viia oma plaanid ellu. Edukaks saab ainult see inimene, kes ei unusta enne oma eesmärkide nimel pingutada.

 

Millised traditsioonid on seotud Hiina uue aastaga? 

Kui sul on õnne ja sa saad minna sinna Hiinasse uut aastat vastu võtma, siis ei unusta sa kunagi seda elamust. Uue aasta vastuvõtmiseks kaunistatakse majad punaste ehetega. Vana-aasta õhtul süüakse spetsiaalseid roogi, millel on kõigil mingid tähendused. Õhtusöögi lõpetades vahetavad külalised punaseid ümbrikke omavahel. Need ümbrikud võivad sisaldada raha või siis lihtsalt õnnitlusi ja ilusaid soove. Samuti ei puudu ilutulestik. Juba sadu aastaid lastakse ilutulestikku uue aasta vastuvõtmiseks. Tänavatel võib imetleda draakoni ja lõvi tantsu ning maitsta traditsioonilisi maiustusi. 


Kommentaare ei ole