{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 nippi, kuidas saada ilusat ja lamedat kõhtu ilma dieedita

Foto : unsplash / Bill Oxford      Kõik naised unistavad il...

Foto : unsplash / Bill Oxford

 

 

 Kõik naised unistavad ilusast kõhust, ent sellise tulemuse saavutamiseks ei pea ilmtingimata kaalu langetama või iga päev kõhulihaste harjutusi tehema. Liigsetest kilodest vabanemiseks aitavad muidugi kõige paremini regulaarne liikumine ja tervislik toitumine. Lameda kõhu saamiseks aga piisab teinekord sellest, et muuta mõningaid harjumusi.

 

Millised harjumused soodustavad kaalu langust? 

Tegelikult peaks üle vaatama kõik oma igapäevased harjumused. Mõned harjumused on lisaks ka tervisele kahjulikud, nagu suitsetamine ja alkoholi tarbimine, mis on tõelised lameda kõhu vaenlased. Selleks, et kõhurasvast vabaneda, tuleb oma keha tundma õppida ja teadvustada oma vajadusi. Näiteks ära söö, kui sul kõht tühi ei ole. Piira stressi oma elus ja vabasta end kõikidest stressiallikatest. Vaata, et sa korralikult magad. Need on väikesed nõuanded aga võivad palju muuta. 

 

 

 

 


Nipid, mis aitavad sul ilusat ja lamedat kõhtu saada


Hoia kõhtu sees

Tõmba kõht sisse nii palju, kui võimalik. See aitab su kehal ja ka peal teadvustada rasvapolstrit talje ümber. Samuti aitab see lihtne nipp tugevdada kõhulihaseid ning vabaneda kõhurasvast.


Ole päikese käes

Ühe uuringu järgi selgub, et päike aitab kaalu langetamisele kaasa. D-vitamiin soodustab kaalulangust ja ka kõhurasvast vabanemist. 


Piira alkoholi tarbimist

Isegi, kui klaasike veini aeg-ajalt ei tundu sulle liialdusena, siis alkohol on sinu ilusa ja lameda kõhu suur vaenlane. Liigne alkoholi tarbimine soodustab kaalu tõusu ja kõhurasva teket. 

 

 

 

 

 


Toitu tervislikult ja mitmekülgselt

Selleks, et kõhurasvast vabaneda, ei ole vaja läbi viia drastilist kaalulangust. Sa pead õppima valima oma toitu ja muutma oma toitumisharjumusi. Piira suhkru ja halva rasva tarbimist, eelista valke ja häid süsivesikuid.


Joo palju vett

Vesi on organismile väga oluline. Piisava koguse vee joomine soodustab kaalu kaotust. Kui sa jood palju vett, siis aitad sa kehal vabaneda kiiremini mürk- ja jääkainetest ning saad tänu sellele palju kiiremini ilusa kõhu.

 

Lõpeta suitsetamine

Suitsetamine ei ole tervisele hea, lisaks sellele soodustab ta kõhurasva teket. Selleks, et lamedat kõhtu saada (ja turgutada oma kopse), on tähtis suitsetamisest lahti saada.


Kuula oma keha

Kaalutõus ja kõhurasv on halva toitumise tulemused. Õpi oma keha kuulama ja ära söö, kui sa tunned, et kõht on täis. Ning lõpeta samuti igasugune näksimine.

 

 

 

 

 

Tee kardiotreeningut

Vastupidiselt levinud arvamusele ei pea lameda kõhu saavutamiseks tegema kõhulihaste harjutusi. Selleks, et kõhurasvast vabaneda, on parem teha kardiotreeningut (jooksmine, rattaga sõitmine või hüppenööriga hüppamine).

 

Vabane stressist

Stress on kahtlemata kõige suurem lameda kõhu vaenlane. Tihti sööme me just tänu stressile, et tunda end paremini ja muidugi toob see kaasa kaalu tõusu. Lameda kõhu saamiseks ja stressist vabanemiseks võid sa proovida joogat, hingamisharjutusi või meditatsiooni. 

 

Maga piisavalt

Väga tähtis on magada piisavalt, kui sa tahad kõhurasvast vabaneda. Unepuudus soodustab kaalutõusu. Seega valva, et sa piisavalt puhkad. 

 

Lame kõht ilma dieedita

Dieedi pidamine ei sobi kõikidele. Kui kaalujälgimise programmi kõikidest punktidest kinni ei peeta, ei jää ka tulemused püsima. Liigsetest kilodest vabanemiseks on kõige parem pidada nõu toitumusnõustajaga.  

Ka spordi tegemine ja korralik toitumine ei aita alati lamedat kõhtu saada. Paljud tegurid tulevad siin mängu, mis takistavad kõhurasvast vabanemist, nende seas valede toiduainete tarbimine, mis tekitavad puhitusi või siis suitsetamine ja alkoholi tarbimine.



 

 



 



 

 

 



Kommentaare ei ole